Mit adtok reggelire a 16 hónapos gyereknek? A virsli és a péksüti már unalmas szerintem, a szendvicsről csak a felvágottat eszi le. Ötletek? (tudásbázis kérdés)
Nálunk csak tejpép megy, meg a tejbegriz ,mert a kisasszony a darabos kaját kiköpi!
A kifliből, pogácsából rágcsál, de majd megfullad....
Mi például szeretjük nagyon a kefírt is kenyérkével, vajas mézes kenyérkét, túrót tejföllel összetörve és kenyérrel, tojásrántottát (ezt lehet virslivel is, vagy almadarabkákkal megbolondítani, tetejére sajtot is reszelhetsz)
Mi is 16 hósak vagyunk és már esszük ezeket olyan 1 éves kora óta, egyedül a méz amivel kb. 2 hete próbálkoztunk csak.
Aha, értem!
Hát, a tojás allergizálhat, pont emiatt kell bevezetni a 15 hónapos oltás előtt, hogy kiderüljön. Elvileg ha a tojásra érzékeny a baba, akkor az oltásra is...
Szerintem nem kevés a 3 dl tápszer! :)
Ha éhes lenne, biztos szólna, a fiúk főleg nem szoktak némán éhezni.
Nem tudom, hogy lehet-e szójatejet adni, mert mióta megvan a kisfiam, az első 1-2 hónapot levéve védőnőt nem látunk, kivéve az oltásoknál. Nem nagyon van kit megkérdeznem.
A bundás kenyéren és az omletten gondolkozom, de nem tudom, lehet-e adni. Allergizál? (Tojás miatt. Nem tudom, a tojásos dolgokat mikortól lehet bevezetni.)
Sokszor csak 3 deci HA táp van a kisfiamban tízóraiig. Akkor viszont eszik, de nem kevés ez reggelire?
Ezzel mi is így vagyunk, de nagyon megy a pirítós, bundás kenyér, májkrémes zsömi, reggelizőpelyhek.
Amúgy én nem erőltetem, a nagyobb (3 és fél éves) csak 3 dl kakaót iszik, de kb. 2 óra múlva tízórai, addig neki annyi elég.
Ilyen korban már lehet szója italt adni? Mert abból is finom a kakaó és a "tejbedara". (Ezeket nálunk csak én fogyasztom.)
Én úgy csináltam hogy nagon vékonyra vágtam a kenyeret ,hélát körbe levágtam ,megcsináltam szendvicsnek ,majd jól összenyomtam,íg a kezébe adtam a manónak és szívesen megette.
Egyébként tejterméket is adtam neki,bacon szalonnát ,katonákat csinálni azokat nagyon szeretik és így sok mindent rá lehet tenni,sajtot,vajas mézes kenyeret,a zsemlét is vizszintesen fel lehet szeletelni ,nagyon finom és úgy nem kell annyit rágni,esetleg egy kis gyümölcs ,a lényeg hogy érdekes legyen neki.
További ajánlott fórumok:
- Mi árt jobban a gyereknek? Az ordibálás vagy egy-egy pofon?
- Helyes dolog a boltban még fizetés előtt odaadni a gyereknek a csokit, kiflit enni?
- Az anyának mindenhez joga van? A gyereknek nincs joga semmihez? Neki mindent el kell tűrnie?
- Reggelire kencék, finomságok zöldségekből - felvágott helyett
- Mit adhatok reggelire és vacsorára egy 1 éves gyereknek?
- Vegán szendvicskrém vöröslencséből volt reggelire a...