Mi árt jobban a gyereknek? Az ordibálás vagy egy-egy pofon? (beszélgetés)
tévedés ne essék,nem vagyok hive a verekedésnek,
de néha elszakad a cérna,és ha már századszor sem jut el a füléig,egy naklevestőlegyből eljut,
Igen,én is így gondolom. Én is kaptam anno... kellett is. De viszont a mostani jogok😂 ugyebár.... nekem már mondta a kisfiam ,hogy akár fel is jelenthetne amiért megvesszőztem. Tehát ezt már nagyon jól tudja🙄
Kapott is érte még egy büntit.. repült a tv kártyája is. Se Teló -se tv se Net.. ennyi
13 éves kamaszom kiharcolt egy nádpálcás seggre csapkodást a héten,amit megelőzött hónapok óta való könyörgés-elbeszélgetés-telefon stb megvonás.. lehet megkövezni érte... de hatott!
Oka egyszerű : flegma-alpári-szexuális tartalmú beszéd a héten már az osztályfőnök is szólt . Nem először tapasztalom ha a kérés elbeszélgetés hasztalan egy két jól irányzott “csapás” mindent helyre tesz..
Mindkettő árt a gyermeknek.
A gyermek bármilyen korú is nem hülye és nem tulajdona, rabszolgája a szülőknek. Ne is kezeljék így őket!
Egészen kis korban a szülők mintáját követi. Szóval, érdemes úgy viselkedni vele és előtte, ahogyan szeretnék, hogy ő is viselkedjen.
3-4 éves kortól pedig megérti, ha elmagyarázzák neki, hogy mit, miért és miért nem.
Jogos, Kislány !
Bár én úgy vagyok vele, hogy inkább csak a nő keze járjon el. A férfikkal már a helyzet.
Puszil: Géza
Van, amikor előbb jön a pofon, aztán vagy lesz ordibálás, vagy nem. Hallottam egy barátnőmtől, hogy Ő hirtelen dühből megpofozta a gyerekét, majd mindketten remegve álltak, hogyan tovább? Az anyának akkora bűntudata lett, hogy előbb kezdett el zokogni, mint a gyerek. Többé nem csattant el pofon.
Viszont, ez valóban a nagyon ritka-kategória, igazad van:))
Egyik sem kifejezetten gyerek barát nevelési eszköz, nem igen éltem vele, de bevallom töredelmesen, ha már minden más módszer eredménytelen volt és már elborított a lila köd és már olyan sokáig számoltam magamban, hogy kifogytam a számokból, bizony ordibáltam és egy-egy pofon is elcsattant.
Most, hogy a gyerekek már felnőttek és látom mivé lettek, azt mondom, hogy a felemelt hang és a jó időben, jó helyen elcsattanó anyai, apai pofon nem válik kárukra.
Persze ne ez legyen a fő nevelési módszer. Hasson inkább a meglepetés, mint sem a félelem erejével.
Javítsatok ki ha tévedek,de az én tapasztalatom az,hogy ordibálás után jön a pofon,tehát van egyszer az,hogy ordibálás és pofon,vagy csak ordibálás pofon nélkül,attól függően ,hogyan reagál a gyerek.
É még olyant nem láttam,hogy ordibálás VAGY pofon?!:))
Elképzeltem a jelenetet,anyuka szépen megmagyarázza pistikének mit nem szabad,aztán pistike mégis csinálja,erre anyuka ad egy pofont,és utána mosolyogva szobájába küldi a gyereket:"Menj szépen pistike ,és gondolkodj el ,hogy mit tettél!"
Idilli!:DDD
:O)))
na igen. Aztán ha már sinen vagyunk, akkor még később jöhet , sőt jön 1-2 váltópont, ami szintén hasonló kaliber. Megrekedés, vagy tuningolódás :O))
Jóéjt! :O)))
Gyere majd :O)
Tudod nem kevés emberke van, aki azért nem boldog, mert nem a hivatásában van és az átállás nagyon nehéz és rizikós az elején. Ezért oda nagyon nagy erőfeszítés kell, hogy átmerjen menni valaki, viszont a boldogságának a záloga.
Ezért szoktam így mondani, hogy ki kell benne tartani, mert nagyon sokat jelent.
Ja, dehogy. Én a tiszta eszközök híve vagyok.
Kizárólag :O)))
Persze állambácsival nem mindig, de emberileg teljesen.
További ajánlott fórumok:
- Helyes dolog a boltban még fizetés előtt odaadni a gyereknek a csokit, kiflit enni?
- Az anyának mindenhez joga van? A gyereknek nincs joga semmihez? Neki mindent el kell tűrnie?
- Mikor mondjam el a gyereknek, hogy nem létezik a Mikulás, Jézuska, Húsvéti nyúl? Ti mikor, hogyan mondtátok el?
- A kutya is gyereknek számít?
- Szomorúnak tartom, hogy régen a fiú gyereknek jobban...
- Ha nagyon keveset tudunk félretenni a gyereknek, jobban megéri azt most rákölteni?