Ha nagyon keveset tudunk félretenni a gyereknek, jobban megéri azt most rákölteni? (beszélgetés)
Mi azt találtuk ki, hogy a családi pótlék összegét tesszük félre a gyerekeknek. Mindkettő a 18. születésnapján kapja meg az addig összegyűlt összeget.
Van saját kis spórolt pénzük, amivel jól bánnak, remélem ezt a pénzt sem fogják elherdálni.
Én teszek félre pénzt, de nem a gyerekeknek. Viszont a továbbtanulásukra igen, bár inkább azt preferálom, hogy tanulmányi eredmény alapján jusson tovább. És minden segítséget megkapnak a jó teljesítményhez.
Nekem is az az elvem, hogy halászni kell őket megtanítani. Akármennyi pénzt takarítasz meg nekik, el tud menni, de ha egy jó állása lesz, akkor biztosítva lesz a megélhetése.
Félretenném.Te tudod a körülményeket,de lehet hogy ezt a 10e. ft -ot most meg sem érzi ha ráköltöd.
Viszont később ha egyben tudsz neki valami nagyobbra adni az jól jöhet:))
Őszinte leszek!
Van megtakarításom, de nem a gyereknek.
Olyan biztosításom van nekem is és az apjának is, hogy ha bármi történik vígan elélhet. Arról nem beszélve, hogy 2 házat örököl.
Most ráköltöm azt a pénzt.
További ajánlott fórumok:
- Mi árt jobban a gyereknek? Az ordibálás vagy egy-egy pofon?
- Helyes dolog a boltban még fizetés előtt odaadni a gyereknek a csokit, kiflit enni?
- Spórolgatnék, félretennék
- Ti tudtok félretenni a temetésetekre?
- Az anyának mindenhez joga van? A gyereknek nincs joga semmihez? Neki mindent el kell tűrnie?
- Mikor mondjam el a gyereknek, hogy nem létezik a Mikulás, Jézuska, Húsvéti nyúl? Ti mikor, hogyan mondtátok el?