Spórolgatnék, félretennék (beszélgetés)
Lehet, hogy elfelejtette.
Pár éve azt olvastam ha a papirpénz 20%-a meg van akkor elfogadják, beváltják. Lehet gyűrött, vizes, hiányos, szakadt, penészes, stb. Nem tudom, most is igy van ez?
Lehet, hogy elfelejtette.
Pár éve azt olvastam ha a papirpénz 20%-a meg van akkor elfogadják, beváltják. Lehet gyűrött, vizes, hiányos, szakadt, penészes, stb. Nem tudom, most is igy van ez?
Hát igen huhognak, de ha netán egyszer bejönne valamelyik félelme akkor inkább veszitsen otthon valamennyit mint az összes eltűnjön.
Ha én már nem fogok dolgozni erősen gondolkodni fogok, hogy a nyugdijamat nekem is a postás hozza ki.
Még az alacsony kamat hagyján, de ehhez hozzájárul a pénzkivétel kezelési költsége, inkább mínuszosra jön ki.
Mondjuk az is igaz, ha lejár az allampapír, átutaljuk a számlánkra, aztán ugyanott vagyunk...
Igen, ez is igaz. Egy kolléganőm vetette fel, hogy ő ki akarja venni a bankból. Azzal indokolta, hogy évek óta itt a háború a szomszédban, vagy becsődölnek a pénzintézetek, lehúzzák a redőnyt, vagy csak simán az éterben történik valami, nincs internet, stb és nem jut a pénzéhez.
Nincs jó megoldás. Ha van pénz az is "baj", ha nincs az is:)
Mindegyik azt adja vissza, amit beraktál + a kamatok.
Diszkont ami más, de ott kis pénzből nem éri meg.
Arra nem számíthat senki ha negyedévenként kikapja a kamatot. Egyértelmű hogy a végén a befizetett összeget adja ki. Most halványan abban reménykedek, hogy mielőtt összejön annyi hogy érdemes legyen betenni, kiadnak még valamit és előnyösebb lesz mint a mostani Fix. Bár kétlem.
nekem az a jó ha kiteszi mindig a kamatot a lakosságira, mert annyira kevés hogy azt visszaforgatni nem érdemes.
Ha valamit felfedezel, kérlek hogy jelezzed. Köszi.
Ezt sejteni is lehet. Gyanítom 6, vagy annál kevesebb kamattal adják ki. nekem a fix nagyon bejött, ha tehetem ilyet vennék máskor is, mert negyedévenként kiadja azt a kis kamatot. ha kell felhasználom, ha nem, akkor kiegészítve veszek még. Így kamatos kamat termelődik.
Szerintem jobb mint aminek csak év végén adna ki a kamatát, vagy a futamidő végén. Az addig is veszít amíg nem nyúlhatsz hozzá. Ha lenne türelmem számolgatni, biztos az jönne ki hogy a 6.5-ös kamat kamatos kamattal többre jönne ki mint a MÁP kamata.
Fixmáp 2028/Q13 6.5%.
Ezt találtam, mint legmagasabb.
2050-ig nem gondolkodom, még sok pénzért se :)
További ajánlott fórumok:
- Ti tudtok félretenni a temetésetekre?
- Ma van a Takarékossági Világnap - te mennyi pénzt tudsz félretenni?
- Ti tudtok spórolni, félretenni a fizetésetekből?
- Mennyi pénz számít soknak a mai világban? Van pénzügyi tartalékod, tudsz félretenni?
- Havi 120ezret tudok félretenni.Felújításra gyüjtök.
- Neked mennyit sikerül félretenni a havi fizetésből?