Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Spórolgatnék, félretennék fórum

Spórolgatnék, félretennék (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
316. globus (válaszként erre: 315. - Birebora)
márc. 25. 15:52
Én sem szeretem a készpénzezést. Folyton tolják a aok aprópénzt, szétnyűvi a szép pénztárcát :) Ha nagyon felgyűlik, 500 Ft-onként egy zacskóban visszakínálom.
315. birebora (válaszként erre: 314. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 23. 06:50
Én mire a pénztárhoz érek nagyjából kiszámolom, hogy mennyit fogok fizetni. A visszajárót figyelem.
314. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 309. - Birebora)
márc. 22. 15:26
Azért nem szeretek kp-vel vásárolni, mert nagyon sokszor "tévedtek" már az én kontómra, de még egyszer sem az övékre. Biztos volt már olyan is hogy nem vettem észre. Ezért csak ott használok kp-t ahol nincs terminál.
313. globus (válaszként erre: 310. - Birebora)
márc. 22. 15:25
Szerintem igen, cserélik újra. Talán az Államkincstárban.
312. globus (válaszként erre: 309. - Birebora)
márc. 22. 15:23
Mi azt szándékosan postára kértük.
311. birebora (válaszként erre: 289. - Globus)
márc. 22. 15:19

Lehet, hogy elfelejtette.

Pár éve azt olvastam ha a papirpénz 20%-a meg van akkor elfogadják, beváltják. Lehet gyűrött, vizes, hiányos, szakadt, penészes, stb. Nem tudom, most is igy van ez?

310. birebora (válaszként erre: 289. - Globus)
márc. 22. 15:19

Lehet, hogy elfelejtette.

Pár éve azt olvastam ha a papirpénz 20%-a meg van akkor elfogadják, beváltják. Lehet gyűrött, vizes, hiányos, szakadt, penészes, stb. Nem tudom, most is igy van ez?

309. birebora (válaszként erre: 304. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 22. 15:15

Hát igen huhognak, de ha netán egyszer bejönne valamelyik félelme akkor inkább veszitsen otthon valamennyit mint az összes eltűnjön.

Ha én már nem fogok dolgozni erősen gondolkodni fogok, hogy a nyugdijamat nekem is a postás hozza ki.

308. globus (válaszként erre: 307. - Birebora)
márc. 22. 15:13
A cserekereskedelem 😀
307. birebora (válaszként erre: 306. - Globus)
márc. 22. 15:10
Akkor mi a jó megoldás?
306. globus (válaszként erre: 303. - Birebora)
márc. 22. 15:01

Még az alacsony kamat hagyján, de ehhez hozzájárul a pénzkivétel kezelési költsége, inkább mínuszosra jön ki.

Mondjuk az is igaz, ha lejár az allampapír, átutaljuk a számlánkra, aztán ugyanott vagyunk...

márc. 22. 15:00
Kettőjük nyugdíja kb. 400 ezer ft, nagyon szerényen élnek, a tüzifát is a kiserdőből hordják haza. Szóval vannak érdekes emberek.
304. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 303. - Birebora)
márc. 22. 14:58
Az én ismerősöm is huhog állandóan mint egy vészmadár. Az nem zavarja hogy otthon veszít a legtöbbet az értékéből, de annyira spórolnak hogy számlájuk sincs mert annak költsége van. A postára mennek a nyugdíjért hogy még csak ne is a kézbesítő vigye, mert akkor illik borravalót adni.
303. birebora (válaszként erre: 290. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 22. 14:54

Igen, ez is igaz. Egy kolléganőm vetette fel, hogy ő ki akarja venni a bankból. Azzal indokolta, hogy évek óta itt a háború a szomszédban, vagy becsődölnek a pénzintézetek, lehúzzák a redőnyt, vagy csak simán az éterben történik valami, nincs internet, stb és nem jut a pénzéhez.

Nincs jó megoldás. Ha van pénz az is "baj", ha nincs az is:)

302. globus (válaszként erre: 299. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 22. 11:04
Oké :)
301. Fisica
márc. 22. 11:04

Mindegyik azt adja vissza, amit beraktál + a kamatok.

Diszkont ami más, de ott kis pénzből nem éri meg.

márc. 22. 11:00
Nem merek kockáztatni.
299. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 298. - Globus)
márc. 22. 09:36

Arra nem számíthat senki ha negyedévenként kikapja a kamatot. Egyértelmű hogy a végén a befizetett összeget adja ki. Most halványan abban reménykedek, hogy mielőtt összejön annyi hogy érdemes legyen betenni, kiadnak még valamit és előnyösebb lesz mint a mostani Fix. Bár kétlem.

nekem az a jó ha kiteszi mindig a kamatot a lakosságira, mert annyira kevés hogy azt visszaforgatni nem érdemes.

Ha valamit felfedezel, kérlek hogy jelezzed. Köszi.

298. globus (válaszként erre: 297. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 22. 09:29
Tudtommal a Pmáp ugyanannyit ad lejáratkor, mint amennyit betettünk. De közben fizetgette a kamatot, amit újra befektetve pénzt növelni lehet. Ha valaki arra számít, hogy a végén is kaszálni fog, csalódhat. Jrllemzően nem olyan, mint a takarékbetét, hanem foglalkozni kell vele.
297. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 296. - Globus)
márc. 22. 08:55

Ezt sejteni is lehet. Gyanítom 6, vagy annál kevesebb kamattal adják ki. nekem a fix nagyon bejött, ha tehetem ilyet vennék máskor is, mert negyedévenként kiadja azt a kis kamatot. ha kell felhasználom, ha nem, akkor kiegészítve veszek még. Így kamatos kamat termelődik.

Szerintem jobb mint aminek csak év végén adna ki a kamatát, vagy a futamidő végén. Az addig is veszít amíg nem nyúlhatsz hozzá. Ha lenne türelmem számolgatni, biztos az jönne ki hogy a 6.5-ös kamat kamatos kamattal többre jönne ki mint a MÁP kamata.

296. globus (válaszként erre: 295. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 22. 08:05
Nem biztos, hogy lehet...hát éppen ez az. Ügyintéző sem tudta megmondani, meddig jegyezhető. Csak azt, ha ez nem, lesz helyette más.
295. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 294. - Globus)
márc. 22. 08:00
Aha! Tehát idén még lehet venni. Azt nem írja hogy melyik hónaptól nem lehet. Februárban nem sikerült mert volt egy kis nem várt kiadásom, de még tervezek.
294. globus (válaszként erre: 293. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 22. 07:53
Akkor jár le. Q13 csak a sorozat neve.
293. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 291. - Globus)
márc. 22. 07:51
Szóval ennyire nem vagyok képben. Az a 2028/Q13 azt jelenti addig adnak ki, vagy az utolsó kiadás akkor jár le?
292. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 289. - Globus)
márc. 22. 07:49
Én se felejtem el azt a vezetőnket akinek a balatonaligai villájában az éjjeliszekrényben halála után 3 millió forintot találtak. Mekkora port kavart!
291. globus (válaszként erre: 288. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 22. 07:48

Fixmáp 2028/Q13 6.5%.

Ezt találtam, mint legmagasabb.

2050-ig nem gondolkodom, még sok pénzért se :)

290. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 287. - Birebora)
márc. 22. 07:46
Nekem is van ismerősöm aki otthon tartja. De úgy többet veszítünk mintha adnának érte bármilyen keveset is. Elég ha azon veszítünk egy rakást amit nem várt eseményre itthon tartunk.
289. globus (válaszként erre: 287. - Birebora)
márc. 22. 07:45
Emlékszem, régen írta a sajtó, hogy az állandóan szegény embert alakító közszereplőnk halála után rengeteg korhadt, szétrohadt papírpénzt találtak különböző helyekre dugdosva, ahol sajnos nedvesség érte.
288. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 286. - Globus)
márc. 22. 07:42
A 6.5%-os már tavaly is megvolt mikor én vettem.
287. birebora (válaszként erre: 284. - Globus)
márc. 22. 07:41
Vagy elásni a kertbe. Tudok olyat akinek a lakásban cserepes virág földjében van. De hallottam olyat is aki az ajtófélfába applikálta be.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook