Spórolgatnék, félretennék (beszélgetés)
Nincs minden megszűnés előre jelezve.
A jól kamatozókról szoktak írni cikkeket, hogy még meddig lehet venni, de ez se mindig van így. Teljesen random.
Azonnal nem jelenik meg a vett, 1-2 nap múlva.
Van olyan konstrukció, amibe kamatfizetéskor belenyúlhatsz, kivehetsz, de ha nem teszed, automatikusan a kamattal együtt visszaköti magát.
Ebbe lenne jó betoldani ilyenkor, de itt is csak úgy, ha még forgalmazzák.
Elég baj. Most is azt tervezem hogy megvárnám a februári 13. havi nyugdíjat, és a kis kuporgatottal vennék olyat amilyet tavaly is. Fix magyar állampapír. Előbb is vehetnék abból ami van, de ilyen kevésért gáz lenne. Mondjuk gáz lesz februárban is, de mégis na...
Nagyon béna voltam a webkincstárban, mert először a vásárlás nem sikerült. Befizettem, azán nem akart bent megjelenni a vásárolt papír. Persze, mert kiderült nem vettem. Aztán a negyed éves kamatokat ki akartam irányítani a lakossági számlára, szóval gáz vagyok na! Annyit telefonálgatok az ügyfélszolgálattal, hogy elviszi a kamatomat. (Feltöltőkártyás vagyok.)
Most lett egy olyan könnyebbség, hogy a városi postán már személyesen is lehet venni dematerializált papírokat.
Kár hogy nem tudni meddig tart a 6.5%-os kamatos. Lehet hogy februárban már csak a fele lesz.
Például itt is. Ezek vannak. Ami nincs, az már nem vehető. Persze megy tovább lejáratig, akinek olyanja van.
Állampapírra gondolsz?
Ami fent van, az jegyezhető addig, amíg ott van. Ha lezárul a jegyzése, nem fogod megtalálni.
10.22-én valószínűleg a következő kamat esedékessége lesz, fordulónap.
Én is voltam bent ma, minden kérdésemre kente-vágta a választ, nem mondom, hogy okosabb lettem. Ez egy külön szakma, képzés.
Nézem a tranzakció részleteit azt, ami mutatja hogy kiküldtem lakosságira a kamatot.
Írja hogy 08.04.-én történt a tranzakció, az értéknap 08.05, és a tranzakció lezárt.
Azán a lap alján megnyitom a bizonylatot, azon meg az áll hogy esedékesség napja 10.22.
Akkor az van hogy 10.22.-én teszik ki a számlámra a pénzt???
Semmi, ez csak egy technikai dolog az oldal működtetői részéről.
Nézd meg 16 óra után a számládat.
Köszi. Ha legközelebb belépek, kipróbálom. De mit jelent? Mi az előnye?
A tegnapi kiutalásom még mindig nincs a lakosságimon. kezd izgatni a dolog.
Úgy néz ki, mint azok a gombok, amik adott helyen nem használhatók. Feketét megnyomhatod, halványat nem. Ügyesek... nem hinném, hogy a felhasználó befolyásolja.
Hasonlít ahhoz, amíg nem teszed be a pipát a feltételek elfogadásához, nem tudod megnyomni a Tovább gombot. Bár jelen esetben nem erről van szó, csak példaként írtam.
Köszönöm. Ki fogom próbálni. Még nem aktuális, mert júniusban kezdtem.
Nagy öröm volt mikor jött az SMS hogy kamatot adtak. Mégis csak jó hogy nem a lakosságimon álldogál az a kis nehezen összespórolt pénzike. :)
További ajánlott fórumok:
- Ti tudtok félretenni a temetésetekre?
- Ma van a Takarékossági Világnap - te mennyi pénzt tudsz félretenni?
- Ti tudtok spórolni, félretenni a fizetésetekből?
- Mennyi pénz számít soknak a mai világban? Van pénzügyi tartalékod, tudsz félretenni?
- Havi 120ezret tudok félretenni.Felújításra gyüjtök.
- Neked mennyit sikerül félretenni a havi fizetésből?