Spórolgatnék, félretennék (beszélgetés)
10.22-én valószínűleg a következő kamat esedékessége lesz, fordulónap.
Én is voltam bent ma, minden kérdésemre kente-vágta a választ, nem mondom, hogy okosabb lettem. Ez egy külön szakma, képzés.
Nézem a tranzakció részleteit azt, ami mutatja hogy kiküldtem lakosságira a kamatot.
Írja hogy 08.04.-én történt a tranzakció, az értéknap 08.05, és a tranzakció lezárt.
Azán a lap alján megnyitom a bizonylatot, azon meg az áll hogy esedékesség napja 10.22.
Akkor az van hogy 10.22.-én teszik ki a számlámra a pénzt???
Semmi, ez csak egy technikai dolog az oldal működtetői részéről.
Nézd meg 16 óra után a számládat.
Köszi. Ha legközelebb belépek, kipróbálom. De mit jelent? Mi az előnye?
A tegnapi kiutalásom még mindig nincs a lakosságimon. kezd izgatni a dolog.
Úgy néz ki, mint azok a gombok, amik adott helyen nem használhatók. Feketét megnyomhatod, halványat nem. Ügyesek... nem hinném, hogy a felhasználó befolyásolja.
Hasonlít ahhoz, amíg nem teszed be a pipát a feltételek elfogadásához, nem tudod megnyomni a Tovább gombot. Bár jelen esetben nem erről van szó, csak példaként írtam.
Köszönöm. Ki fogom próbálni. Még nem aktuális, mert júniusban kezdtem.
Nagy öröm volt mikor jött az SMS hogy kamatot adtak. Mégis csak jó hogy nem a lakosságimon álldogál az a kis nehezen összespórolt pénzike. :)
Nem merül. Én itt találom meg a régieket.
-Történet( nekem mobilon, alul aaz egyik opció)
-Szűrés, rendezés
- itt megjelenik az ettől-eddig opció, mellette egy naptár, itt tudsz az időben visszamenni....aztán alatta kiválasztani, mit keresel.
Akkor ezek szerint ami 90 napnál régebben töretént, az feledésbe merül. Köszi.
Az enyém 3 havonta kiadja a kamatot, nekem rövidebb volt az idő, de megkaptam, sikerült kitenni a lakosságimra. Nem valami könnyen igazodok el az oldalon.
Nem, mert nem értem :)
Azt hittem, az számít tranzakciónak, ha én csinálok valamit, kiveszek, vásárolok, ilyesmi.
Megnéztem a júl.22-én kapottal mit lehet tenni vásárlás vonalon, de online eléggé bonyolultnak tűnik, hebehurgyán nem akartam leokézni semmit. Kénytelen vagyok mindig bemenni, olyankor viszont kapok papírt a tranzakcióról.
Ez van nálam is, bár nem emlékszem milyen néven láttam a kapott kamatot, de biztos mint nálad.
Tudnád a kérdésemre is a választ?
Milyen tranzakcióra gondolsz?
Enyém olyan, hogy megvettem, mutatja a következő kifizetési dátumot és összeget. Közben nem történik semmi. A kifizetésről sms érkezik, kapott kamat a számlára "szabad pénz" néven kerül. Ekkor már a következő kifizetést és dátumot mutatja a lekötöttre, és kezdődik elölről.
Ez is értelmes válasz volt, de a Magyar Állam Kincstárnál más a szokás.
Bank itt is küld papír alapú kimutatást havonta amennyiben nincs valakinek netbankja. Az államkincstár csak SMS-t küld, ha kamat érkezik a számlára. A webkincstárban pedig úgy látom, max. 90 napra visszamenőleg lehet megnézni a tranzakciókat. Ad lehetőséget letöltésre, le is töltöttem a tranzakciót, viszont megnyitni már nem tudom mert nincs a gépen olyan telepítve amivel meg lehetne nyitni.
Nem tudom h nálatok hogy van, de nekem minden hónapban küld a bank kimutatást, minden centről. Megtartom őket, meg tudom nézni évtizedekkel visszamenőleg.
Remélem kapsz értelmesebb választ is.
Még egy kérdés, örülnék ha valaki válaszolna:
Ha 90 napon túl is szeretném megnézni a régebbi tranzakciókat, azt hogyan lehet?
Mit és mennyit festenek ennyiért?
Mert ez baromi sok.
További ajánlott fórumok:
- Ma van a Takarékossági Világnap - te mennyi pénzt tudsz félretenni?
- Ti tudtok spórolni, félretenni a fizetésetekből?
- Mennyi pénz számít soknak a mai világban? Van pénzügyi tartalékod, tudsz félretenni?
- Havi 120ezret tudok félretenni.Felújításra gyüjtök.
- Neked mennyit sikerül félretenni a havi fizetésből?
- Ha nagyon keveset tudunk félretenni a gyereknek, jobban megéri azt most rákölteni?