Ti meddig pároljátok a felkockázott zsírszalonnát, mikor kezditek víz nélkül sütni? (tudásbázis)
Mi sem szoktunk alá vizet tenni,ezért egy kicsit utána néztem.Szinte minden receptben szerepel víz.
A felkockázott szalonnához kilónként 1 dl vizet öntöttem és először fedő alatt kezdtem sütni (a gőz miatt jobban kiadja a zsírját). Amikor már ellepte a folyadék, levettem a fedőt is. Eleinte ritkábban, később egyre gyakrabban kell kevergetni, egyrészt nehogy leégjen, másrészt így gyorsabban kisül a zsír. Amikor a zsír már teljesen átlátszó, a töpörtyű is aranyszínű és a fazék oldalához nyomva már nem sistereg (nincs már benne zsír), akkor ér véget a zsírolvasztás. A töpörtyűt kiszedtem, közben alaposan lecsepegtettem (én nem szoktam hozzá tejet adni, úgy nem szeretem).
Én nem öntök alá vizet!
Pici tejet a végén igen, szebb lesz tőle a színe:)
A felkockázott zsírszalonnát sütni szoktuk, nem pedig párolni. Kilónként fél dl vizet öntve alá, kis lángon kevergetve sütjük, hogy ne égjen oda. Azért kell a víz, mert a szalonna a gőzben megpuhulva jobban kiengedi a zsírt.
Tisztázni kéne a fogalmakat: a párolás az kevés vízzel történik, ott zsír nincs. A zsírszalonnát viszont sütjük, némi kis vízrásegítéssel már az elején.
Szerintem erre gondolt.
Vettem libahájat. Megmostam, feldaraboltam, amennyire tudtam hagytam lecsepegjen a víz. Utána tettem fel és kezdtem, párologtatni, aztán sült ha elfogyott a víz.
Ha otthon vágnak disznót annak a szalonnáját nem szokták mosni. De a hentestől vásároltat én megmosom.
Kezdem érteni...
Ha az üst tele van, egy liternyi illik bele.
Ha zsírt olvasztunk -márpedig zsírszalonna a kérdés-, akkor én is víz nélkül tudom.
Olyan kicsi lángon kell olvasztani, hogy ne rotyogjon.
Nem arra gondolsz, hogy a vége felé tejet szokás önteni bele?
Víz nélkül sütni????
Hűűű ezt nagyon nem értem....
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell a zsirszalonnát kisütni?
- Ti ilyenkor vásároltok még nyári ruhákat vagy már kezditek lassan beszerezni az őszi/téli kollekciót!
- Mikor kezditek el vágni a baba haját?
- Ti a kacsacombot előbb pirítjátok aztán pároljátok vagy fordítva?
- Miért nem dermed meg a zsírszalonnából sütött zsír?
- A gyereketek párját mennyi idő után tekintitek "családtagnak"? Mikortól kezditek meghívni családi eseményekre, programokra?