Terhességi vitamin (beszélgetés)
Jól látod, az nincs benne. Én femibionnal kezdtem, két hónapig azt szedtem. Majd vettem 2 havi JutaVit magzatvédő vitamint. Ebben is folát van, illetve még pár plusz vitamin/ásvány aanyag a femibionhoz képest.
Pont ezért, kezdek is a JutaVit-hez átpártolni, mert több féle összetevőt tartalmaz és még az ára kedvezőbb.
De szeretném megjegyezni, hogy minden terhesvitamint úgy állítottak össze, hogy az anyuka és a baba szükségleteit kielégítse!Úgy gondolom, hogy a femibionba azért nincs benne magnézium, mert változatos étrenddel azt amúgy is bevisszük. A másikba meg lehet azért raktak, hogy könnyebben piacot nyerjenek. De ez csak az én elméletem.
Én egyiknél sem tapasztaltam semmiféle mellékhatást, sem hízást.
Ahogy irtam is én jódmentes Jutavit-et szedek,mert nem szedhetek jódtartalmú terhesvitamint az enyhe Hashimoto miatt.
A Jutavit-től nem hízok.
Linda
Szia,
Köszönöm :-)
Nemtudom, hogy ne lehetne jódot szednem. Valószínüleg akkor a Femibiont kipróbálom, de a gyógyszerészt még megkérdezem.
Szia,
Ha nem gond a jód(azaz a pajzsmirigyed rendben van),akkor én a Femibiont javaslom,ha nem szedhetsz jódtartalmút,akkor Jutavit Jódmentes.
Én Jutavit-et szedek.
Mindkettőben folát van ami azért jó,mert sokan a folsavat nem tudják hasznosítani(MTHFR).
Linda
További ajánlott fórumok:
- Vitamin szedése terhesség alatt
- Milyen terhességi vitamint szedsz?VAgy szednél baba tervezésekor?
- Használ a terhességi vitamin?
- Szeretnék a terhesség előtt méregteleníteni, és természetes alapú vitaminokat szedni. Ki mit próbált ki? Kinek milyen tapasztalatai vannak?
- B6 vitamint szedtetek a terhesség alatt hányinger ellen?
- Terhesség alatt milyen vitamint ajánlott/engedett szedni az orvosotok?