Használ a terhességi vitamin? (beszélgetés)
14 kgot híztam a terhességem alatt, a babám 4,360 kgal született, én végig szedtem az elevitet, panaszmentes terhességem volt, a nagy baba ellenére a szülés sem volt vészes, a lányom gyönyörű és nem volt kövér hanem nagyon szép formás, vele együtt született kis súlyú babák már régen elhagyták súlyban.
én nem bántam meg, így voltam nyugodt, ősszel, télen és kora tavasszal voltam terhes nem nagyon volt friss gyümölcs, zöldség... ha lesz még babám akkor is szedni fogom.
Nem tudhatom, én csak arra hagyatkozhatom, amit olvastam. (Persze gyakran tapasztalom azt is, hogy bizonyos dolgokban még a tudósok közt sincs egyetértés. Hát honnan tudhatnám én, hogy mi az igazság?!)
Egyébként egy ismerős állatorvostól hallottam egyszer, hogy a vitaminokat az állatok szervezete állítja elő, a felesleget ürítik és a talajba a trágyázás során kerül. Innen veszik fel a növények. Ennek sem az igazolására, sem pedig a megcáfolására nem találtam adatot, így legfeljebb csak elhihetem, ha akarom. Az állatállomány és vele együtt a szervestrágya használatának csökkenése ezzel együtt magyarázat lehetne a zöldségek, gyümölcsök vitamintartalmának csökkenésére.
Saját tapasztalatom alapján pedig csak azt mondhatom, hogy kell a vitaminpótlás a terhesség alatt. Én csak akkor kezdtem el vitamint szedni, amikor már elviselhetetlenek voltak a rosszullétek. Így csökkentek a görcsök, a hányinger. Kevésbé voltam ingerült és fáradékony. Pedig én nagyon sok gyümölcsöt ettem, és abból, ami a kertünkben termett.
És nem lehetne akár vitaminhiánnyal is magyarázni azt a sok ingerült embert, a rengeteg szemüvegest, a gyakori fertőző betegségeket, a bőrproblémákat, stb.?
én nem hiszem hogy lecsökkent volna az ételek vitamintartalma-hazai idény zöldséget gyümölcsöt kell fogyasztani-és naponta 4-5 alkalommal.
ha ez igaz lenne, akkor a többségnek hiánybetegsége, angolkór és stb. nagyon gyakori lenne-de nem így van.
Sziasztok!
Ha valaki, hát én tényleg nagy babákat szültem.(Tudomásom szerint a fiam születési súlya az országos csúcs.) Az első két gyerkőccel szedtem terhesvitamint, a harmadikkal NEM. Mégis óriásbébi lett. Mindegyik terhességgel 14 kg körül híztam (vizesedtem is), és kisebb súllyal jöttem ki a kórházból, mint amivel terhes lettem. (Az már más kérdés, hogy a szülések után fel is jött mindig az a 14-15 kg!) Nem vagyok és nem is voltam cukorbeteg.
Tehát szerintem nincs összefüggés a vitaminszedés és a baba születési súlya között.
angi986!
Én azt tanácsolom, szedjél terhesvitamint, mert manapság nagyon lecsökkent a zöldségek, gyümölcsök vitamintartalma is és csak a táplálkozással -bármennyire próbálsz is odafigyelni rá- nem fogod tudni kielégíteni kettőtök vitamin-szükségletét!
Sok sikert!
Én végig szedtem mindkét gyerkőcnél. Az egyik 3,3 a másik 3, 2 kg-al született. Összesen 8 és 9 kg -ot híztam, ami nagyrészt le is ment a szüléstől, e többi a szopitól.
Szóval sem én, sem a babáim nem híztunk a vitamintól.
Szia Lindus! :)
Én is ezt hittem! Ettől függetlenül, én baromi sokat híztam, de a csajok 3,25 és 3,50 kg-mal születtek (igaz a nagyobbik 2 héttel hamarabb született). Végig szedtem a terhesség alatt, és a szoptatáskor is minden nap.
A cukorbetegeknek lesz tutira nagy babájuk.
ne vedd magadra mi már csak ilyenek vagyunk
örülök hogy megosztottad velünk a tapasztalataidat
csak elmentem a dokihoz és írt fel sorbifer durulest
azthiszem folsav meg vas van benne
azt mondja hogy ez elég mert amúgy nincs semmi bajom, de a menzeszkor veszítk vasat és ez nem árt
Tudod, hogy az átlag kismami nem ennyire gondos, ha megeszik fél kiló epret, már kipipálja, hogy adott a vitaminnak... :-)
Nem kell mentegetőznöd sem, ha az orvosod azt mondta, hogy OK a dolog, akkor OK volt. Nekem az orvosom mondta, hogy szedjem, és szedni is fogom.
Akkor elmondom, hogy a második terhességnél nem választottam orvost, ahhoz mentem, amelyik éppen rendelt. Hogy miért? A drága dokim nem jött be a szülésre...Hallottam, hogy hívták telefonon. Szombat délben kezdődött a dolog, vasárnap hajnalban szültem....nélküle. Úgyhogy ennyit a fogadott orvosokról.
Ja meg a duma, ő nem csinál UH-ot, kérjek időpontot rá. Aztán egy másik kismamától hallottam, hogy neki megcsinálta és nem fizetett neki semmit sem előre. :)
Természetes forrásai: élesztő kivonat, borsó, narancs, gabonapehely, teljes kiőrlésű tészták
idegrenszerre hat hiány esetén fáradtság,depresszió rossz memóriastb.
További ajánlott fórumok:
- Mi használ terhességi hányinger ellen?
- Vitamin szedése terhesség alatt
- Milyen terhességi vitamint szedsz?VAgy szednél baba tervezésekor?
- Ki mit használ vagy használt a terhességi csikok megelözésére?
- Szerintetek mennyire árt/használ a terhesség első harmadában a véradás a babának?
- Szeretnék a terhesség előtt méregteleníteni, és természetes alapú vitaminokat szedni. Ki mit próbált ki? Kinek milyen tapasztalatai vannak?