Mi használ terhességi hányinger ellen? (tudásbázis kérdés)
Nekem minden terhességnél más-más vált be. Elsőnél a sós ételek, másodiknál az édesek, harmadiknál a gyümölcsök és a Gaviscon szuszpenzió (gyomorégés elleni gyógyszer, ami torokfájásra is működik, ahogy lenyeled, gégész ajánlotta).
Egyébként terhesség nélkül is gyakran van hányingerem, a Gavisconon kívül a mandula is nagyon szuper meg a többi mag (kivéve a földimogyoró és a kesudió).
Általában :) Vagy bejön vagy nem. :)
Ha most a közvetlen környezetemet veszem, akkor pont nem jön be. 2 végighányta a terhességet, 1 a 16 héttől kezdett hànyni. Csak a nővérem "tartotta a nagy könyv" szerintit és 12. héten mintha elvágták volna a hányást. :D
Ja, már majdnem sört javasoltam. D
Vicc nélkül; a tonikot végig ittam, mindig szerettem, de akkor nagyon!
Ez lassan a 7ik hét...16àn megyünk UHra :)
Azt hittem engem elkerül,de 3napja àllandóan olyan,mintha másnapos lennék.Nagyon kellemetlen.
szénsavasakat keverd ki
amúgy állítólag a gyömbér tényleg jó
Na, akkor az előző fórumodra meg is van a válasz. Mármint, hogy esetedben mikor.
Rágcsálj kekszet, igyál kólát (nem light meg zéró), gyömbért, esetleg tonikot, ha szereted.
Olvastam sok helyen,hogy a gyömbér nagyon jó?
Sajnos a munka miatt muszály valamivel enyhítenem...
jáj. :) ha babás lennék majd, kólát kipróbálom. :) rem.nem tart a 7.hónapig most Nálad.
mennem kell, mert nálunk fogzás van ezerrel.. sztem ez keményebb, mint a mi hányásunk, legaqlábbis nálunk. :( baba is szenved és már én is. :)
Nekem fiam van :) és háát a 16. hétig volt nagyon kemény, utána a 7. hónapig csak 1-2 hányás és hányinger..
Reméltem, hogy a másodiknál már nem lesz ilyen, de nem jött be :D
10 hetes vagyok, és ez a 6. héttől tart.. a kóla még enyhíti egy kicsit, jó hidegen kortyolgatva kaja után.. :)
úristen, azt hittem a másodiknál nem fordulhat elő. :)
Az első kislány vagy kisfiú? bár van aki a kislányra esküszik, hogy amiatt hányt, van, aki a kisfiú miatt. Én kislányos anyuka vagyok.
-
Na legalább van valami, ami bevállt.. vagy úgy tűnik. Hányadik hétben jársz? Én kb a 14-15. héttől már egyre kevesebbet hánytam, tehát napi 3-4-et. :) hehe.. nem egyfolytában, az is jobb volt már.
Az elsővel már végig csináltam, de most valahogy nehezebben bírom :(
Pár napja ha kijön reggel a sav, és utána sokszor eszem keveset, az úgy ahogy bevált. :)
igen, egyszer csak vége lesz :))))
van, akinek bevállnak egyes dolgok. nekem semmi sem segített, csak az idő. ha nagyon legyengülsz infúzió kezelés, amitől megerősödsz.:)
a lényeg, talán nem hiszed még most, de vége lesz 1x- :) nekem a 18. héten. :)
Előny nem híztam meg nagyon. Csinos maradtam, hatalmas pocakkal a végére..s ajnos még mindig van egy kicsi. :( de ha megszületik majd a kisbabád, azt fogod mondani megérte..
-
Nekem gyönyörű szép nagy, erős babám született. Most itt garázdálkodik a földön. Már 7 hónapos, és egyszer nem jutott eszembe mondani neki vagy a környezetemnek, hogy na mennyit hánytam miattad..mert imádom. :) Most épp fopgzással küszködünk. :)
Kitartás!
-
próbálhatod, gyömbér, citromos víz.. felkelés előtt eszel egy kicsit, (én már ha csak a tévébe kaját láttam már rohantam hányni, vagy ha csak a kaját a számhoz vettem.. :)) de nem mindenki ennyire volt szarul mint én.
szia,
Már elkezdett csökkenni a hányásom. Már csak délelőtt szoktam, van, hogy egész de., de van, hogy csak 1x. reménykedem. :) Most van "rajtam" ez az általános terhességi rosszullét tünet. Eddig full rókázás volt.
Most van más izgulni való. Minden trimeszterre valami van. :)
Szia,
Akkor szerencsés a lányod. Én terhesség előtt már szedtem az Elevitet.. kb. a 6.-héttől hányok.. előtte hányingerem volt, ma is hál istennek hányás mentes nap van, eddig.. A dokim azt mondta, ha súlyosabbra fordul, akkor infúziót kapok, a baba fejlődik szépen, korához képest.. úgyhogy Ő jól van. :) Barátnőimet megfigyelve, azok, akik alapjában véve lazábban vesznek fel mindent, nincs hányingerük, akik kicsit hajlamosabbak idegeskedni, azoknál - és nálam is van hányás.. csak erre tudok gondolni, semmi másra.. már..
Reméljük, hogy tényleg csak a 12.hétig lesz rossz, általában az a vízválasztó:-)))
Én arra emlékszem, hogy még a víztől is tudtam hányni, sőt, nem tudtam csak 1 típusú ásványvizet meginni, mert a többinek szaga volt:-) 4 és fél hónapig tartott ez, utána jobb lett, de még 9 hónaposan is hánytam, de akkor már nem mindentől! Én sajna kórházba is kerültem infúzióra 2x kiszáradás miatt.
Örülj és élvezd a hányásmentes napokat, a többit meg úgyis gyorsan elfelejti az ember, amikor meglátja a pici babáját:-))))
Dokid amúgy nem mondott valamit erre??
Én 13. hétig émelyegtem, de úgy keményen... :S hála hányni nem hánytam... én ettem, evés közben még jól esett, de se előtte, se utána nem.... car volt a gyomrom. :(
További ajánlott fórumok:
- Lányok, van köztetek olyan, aki megúszta émelygés, hányinger nélkül a terhességet?
- Mit lehet használni terhességi hányinger ellen?
- B6 vitamint szedtetek a terhesség alatt hányinger ellen?
- Mit tegyek hányinger ellen? 6 hetes terhesség..
- Mit lehet tenni a terhességi hányinger ellen?
- E-coli baktérium terhesség alatt volt már valakinek? Mi használt ellene?