B6 vitamint szedtetek a terhesség alatt hányinger ellen? (tudásbázis kérdés)
Én még ezt találtam:
"Egyes tudósok (köztük Czeizel Endre) szerint is, a hányás és a hányinger jó jel, az állandó émelygéssel küzdő anyukák ugyanis sokkal ritkábban vetélnek el.
Megoldások terhességi hányinger ellen: amit nem kívánsz, nem esik jól, nem szabad megenni. Ha csak a kekszet vagy a kiflit tudod elviselni, akkor nem szabad mást erőltetni, az egyoldalú táplálkozástól semmi baja nem lesz a babának, mint ahogyan attól sem, ha 1-1 alkalommal nem tudsz enni, étvágytalan vagy, vagy mindent kihánysz. A hányással csak akkor van baj, ha 1 napon túl is mindent kihánysz és nem tudod pótolni a folyadékveszteséget. Ez esetben mindenképpen fordulj orvoshoz!
Jó megoldás az is, ha napközben többször keveset eszel. Nem várod meg, amíg megéhezel, hanem naponta 5-6 alkalommal eszel egy keveset. Reggel ne pattanj ki felébredés után azonnal az ágyból, előbb pihenj egy kicsit, és csak 15-20 perc lustálkodás után kelj fel az ágyból.
Nem tudom, ezek hasznos tippek e, nekem általában délután és este volt hányingerem, a keksz segített egy kicsit.
A has keményedésére és a görcsökre javasolják a magneB6-ot. Ebből főként a magnézium jó ezekre a tünetekre, a B6 pedig valóban inkább a hányingerre.
Barátnőm szedte a terhessége elején, mert kicsit vérezgetett és keményedett a hasa, ő napi 3 szemet szedett, de a magneB6-ben csak 5 mg B6 vitamin van.
Én ezt találtam a neten: A B6 bár vízoldékony vitamin lévén nem lehet túladagolni, tartósan nagy mennyiségű (50 mg/testtömeg-kilogramm feletti) bevitele toxikus lehet.
Remélem segítettem!
persze:) sőt az az első amit ajánlanak....sok sikert!remélem használ majd!!!
(sajnos elég sokaknál nem:()
Mennyire vált be? Nekünk 3x2 tablettát ajánlott az orvos, nem sok az egy kicsit?
Béres B6 vitamint vettem, 20mg-os.
További ajánlott fórumok:
- Mi használ terhességi hányinger ellen?
- Lányok, van köztetek olyan, aki megúszta émelygés, hányinger nélkül a terhességet?
- A fogantatást követően mennyi időn belül jelentkezett a terhességed alatt hányinger?
- Elképzelhető, hogy terhesség alatt az Elevit szedése fokozza a hányingert?
- Mit lehet használni terhességi hányinger ellen?
- Tud valaki valami tuti módszert a terhességi hányingerre rosszullétre?