Tud valaki valami tuti módszert a terhességi hányingerre rosszullétre? (beszélgetés)
Sziasztok!
Én is nagyon rosszul voltam az elején, a homöós cucc sem segített. Csak feküdni tudtam, se dolgozni menni, semmi, étvágyam nem volt, ha nem ettem, akkor még rosszabbul voltam. A dokinöm a Vomax-ot írta fel és akupunktúráztam. Attól rendbe jöttem, s elhagytam a bogyókat kb. 4 napja. Azóta megint hányok napi szinten többször és egész nap rosszul vagyok. Azt hiszem megyek, s felírattatom újból a bogyókat.
Lumita!Rákerestem a bogyóra amiről írsz!És azt írják, hogy a terhesség első harmadában nem szabad szedni!
Szóval azért ezt jó tudni!
De annak örülök, hogy neked hatásos volt!
Én is szenvedek!6 hetes múltam és az előző 4 napot végig hánytam, bár volt olyan, hogy csak erőltetett, de nem jött semmi!Ma pedig még nem hánytam, csak émelyegtem!Létezik, hogy meg fog szünni a rosszullét...hmmm!
Nekem egyébként a hideg fanta narancs segített eddig a legtöbbet!
Luminita válasza:
Kedves kismamák. Megesküdtem, ha valami segít a minden reggeli és esti hányásaimon a 6.héttől megírom, mert nekem sem a b6, sem a citrom és még a gyömbér sem segített!!! A 12. Genetikai ultrahang idejére, nem hogy enyhültek volna ,rosszabodtak a hányások, ráadásul egy jól megérdemelt nyaralás előtt álltunk a férjemmel,amit nem akartam végi szenvedni, hanem végre élvezni a terhességet, mert ez minden volt, csak áldott nem. Szóval sírva kértem az orvosomat, csak egy hétre adjon legalább, valamilyen gyógyszert, de nem könyörült. Nem hittem el, hogy nincs orvosság. Szóval a rózsakertbe elmentünk egy szaktekintély ez(aznap indult a gépünk) és megemlítettem neki a szenvedésemet! Képzel étek van orvosság és nem árt a magzatnak!!!!!! A neve, Cerucal, varázsütésre napi egy 3-at lehet bevenni, de napi egytől még émelygésem sem volt. N
Sziasztok!
Hát nagyon szerencsés az akinek szinte alig vannak rosszullétei a terhessége alatt.
Nekem ez az első terhességem,lassan 8 hetes leszek és szinte mindent kihányok amit megeszek és sajnos nem csak reggel van ez így hanem egész nap.
Rosszul vagyok a sima csapvíztől is és az ásványvíztől is most ami bevált nálam az az artézi víz.Szedtem B6-ot is de az is csak maximum 20 percre enyhítette a hányingerem és még a keksz sem használ.Már tényleg nemtudom mit ehetnék ami bennem is marad.
Azért fel a fejjel mindenkinek és boldog baba várást :)))
Én csak az elsőnél hánytam sokat, de vele még szülés után is 3 nappal!
Folyamatosan panaszkodtam a dokinak, erre ő annyit mondott, ne gondoljak rá! Tényleg, lehet is nem gondolni rá, mikor folyamatosan forog a gyomrom:-))
Szia! Szerencsés vagy! Én mind a 4 terhességemnél a 18. hétig kb. napi 30-szor hánytam. Semmi nem vált be, sem keksz, sem homeo, sem b6, semmi.
Örülj neki!
Én kipróbáltam MagneB6-ot, a legkülönbözőbb praktikákat, amit a neten olvastam (kóla, gyömbértea stb.), de semmi nem segített. Aztán jött a homeopátia...két nap alatt rendbe tett. Érdemes utána nézned, vannak gyógyszertárakban homeós kiadványok pár száz Ft-ért.
Nekem a cocculus indicus 9CH jött be, de lehet, hogy másnak más segít. (Több készítmény is van, a rosszullét "milyensége" határozza meg, hogy melyik a megfelelő.)
További ajánlott fórumok:
- Mi használ terhességi hányinger ellen?
- Lányok, van köztetek olyan, aki megúszta émelygés, hányinger nélkül a terhességet?
- A fogantatást követően mennyi időn belül jelentkezett a terhességed alatt hányinger?
- Kinek mikor múlt el a terhességi rosszulléte?
- Minden kismamának van hányingere, reggeli rosszulléte?
- Sziasztok.Van akinek a 12.hét után is végig megmaradt a terhességi rosszulléte?