Mit lehet tenni a terhességi hányinger ellen? (beszélgetés)
Sziasztok!
Terhes vitamin a gyártóknak jó, illetve, hogy aránytalanul nagy baba szülessen.
Én most folsavat szedek csak, ami a velőcső záródási rendellenesség ellen jó.
Hányinger: sajnos nem igazán tudsz mit tenni. Én próbáltam az elsővel az Elevitet, előtte is szedtem, de mikor áldott állapotba kerültem, Én is kihánytam. A másodikkal a Gravidát az elején, szintén mikor áldott állapot lett, kihánytam. Most 2 helyről is kaptam az információt, hogy elég csak a folsav, mert ez a lényeg. Ja a régi Elevitben állítólag ebből pedig nincsen elég.
Nem könnyű kiigazodni ezen a kismama-baba bizniszben.
Refluxos hányinger esetén azonal hagyd abba a cukor és gluténtartalmú étlek fogyasztását. Xilitolon kívül semmilyet, max.stevia, de az nekem keserű.
Áldott állapotban lévő hányingerre nagyon bevált a nyers hideg tej, de csak néhány korty. Azt a pajzsmirigy gyógyszer mellé is lehet szedni. Arra figyelj, hogy laktózmentes legyen, mert a laktózt nem tudjuk lebontani 9 éves kor után már maradéktalanul.
Én nagyobbik lánykámmal 8 hónapig hánytam, megállás nélkül, de utolsó hónapra megszűnt a tejtől. Második babámnál már nem voltak iylen gondjaim, pedig szép hajasbabaként születtek.
Én a terhes vitamin szedését sem ajánlom, én a debreceni klinikán szültem a profnál és ő elmondta, hogy az nem nekünk egészséges, megfelelően táplálkozó nőknek lett kitalálva. A szervezet mindent előállít amire szüksége van, csak táplálkozz változatosan. Én ezt tettem, sokan ezt tették a baráti köröbmen és egészséges, szuper aranyos kiegyensúlyozott babáink születtek.
ÁLDOTT BABAVÁRÁST mindenkinek!!! :)
Várni, hogy teljenek a napok... És talán a 12. hét környékétől elmúlik:-))
Előző terhességemnél sem segített semmi, és most sem.. Pedig mindig nagy reményekkel kipróbáltam valami újat:-) de semmi... A mostani terhességemnél még amikor éjjel felkeltem pisilni, akkor is émelyegtem...
De nyugtasson a tudat, hogy állítólag azt jelzi, hogy minden a legnagyobb rendben van:-)
Én ugyan ebben a cípőben járok :D Reggeltől estig émelygek, és semmi nem esik jól, a pisztácián kivűl. Én 8 hetes 3 napos vagyok és ott tartok hogy annyira elment az ízlelésem , annyira más mindennek az íze, hogy képtelen vagyok főzni is a szagok miatt, és az mellett ehetetlen a főztöm. Most egy ideig biztos, hogy minden nap hordom a menűs kaját kettőnkre az étteremből.
Én gravidát szedek, nagyon sok ismerősőm pontosan is az elevittől volt rosszul és hízott nagyon sokat már akkor amikor a terhesség előtt elkezdték szedni. Babásan pedig ajánlott minden nap szedni a terhes vitamint.
A B6 es B12 vitaminok is csökkentik a hanyingert es emelygest allitolag.
Nekem is ilyen volt es nem tudtam mit kezdeni vele. Raadasul en hanytam is hetente párszor, ebből ketszer a metróallomason ami tok ciki volt. Meg szerencse hogy mindig volt nalam hanyoszacsko. Parszor a munkahelyemrol is haza kellett mennem mert annyira gyenge voltam a hányás utan hogy nem tudtam allni sem.
En probaltam croissant enni, az is segitett picit mert ha ehes voltam akkor jött a hanyinger. A Subway elott nem tudtam elsetalni öklendezés nelkul, pedig a terhességem elott tok szerettem. A kedvenc pizzeriammal ugyanigy voltam.
Teljesen aterzem a helyzeted mert en teljesen kiborultam a vegere mar mert kb a 16. hetig tartott. Mindennap sirtam a ferjemnek hogy nem birom tovább. Nagyon nehez volt.
Aztan a 16. heten szinte egyik pillanatrol a masikra elmult :-)
Kitartas!
Először is gratulálok! :)
Én azonnal abbahagynám az Elevitet, tök felesleges, elég ha folsavat szedsz csak. Nekem is nonstop volt hányingerem, de én ha eszegettem, elmúlt.
Ha nem múlik, akkor, neked sem életed legszebb időszaka lesz a terhesség... :) Utána viszont mindent kárpótol... ;)
egyik kolléganőm pont az elevittől émelygett egész nap, egészen véletlenül áttért másik vitaminra és el is múlt.
jobbulást!
További ajánlott fórumok:
- Terhesseg utani "tigris has", azaz csikosabb mar nem is lehetne. Mit lehet tenni?
- Terhesség végi ödéma (bedagadt boka) csökkentésére mit lehet tenni?
- Mit lehet használni terhességi hányinger ellen?
- Bármit eszek rögtön hányingerem van, terhesség kizárva, szerintetek mitől lehet?
- Mit lehet tenni fájó foggal terhesség alatt?
- Reggeli hányinger, terhesség kizárva. Mi lehet?