Terhesség utáni furcsaságok (beszélgetős fórum)
Még szét van nyílva a hasizmod, ezért a bélmozgásokat jobban érzed mert most középen csak a traszversz hasizom takarja, az pedig vékonyabb.
Spontán is összébb megy, de nem mindenkinek,illetve a túlsúly fokozhatja, szóval ha lefogysz, azzal is összébb megy, de ha nem a súly a probléma, akkor meg sok olyan hasizom gyaksival feszesítheted a területet, ami a traszversz hasizmot erősíti és így közelebb kerül majd az egyenes hasizom is, ami középen szétnyílt (hogy anno helye legyen a babának).
Amit ne tegyél: hasprés, haránt hasizomra hasprés. Ezeket nem szabad, mert fokozzák a rést a 2 hasizom között.
Hogy mekkora is ez a rés,azt úgy ellenőrizheted, hogy csinálsz 1 hasprést (kizárólag erre a tesztelésre hasprésezz csak) és kitartod. A kezeddel odanyúlsz, be fog süppedni. Ez változó, hogy kinek milyen széles, de ebből adódik a bugyogás, amit érzel és türelmesen edzéssel le tudod csökkenteni a távolságot fél cm szélesre, vagyis visszakaphatod a régi hasfaladat.
Fantom magzatmozgásnak hívják ezt.
Olvastam arról nem is egyszer,hogy (bocs a hasonlatért) akinek levágják valamelyik végtagját akkor érzi mintha ott lenne még neki mindig.
Epegondot is jelenthet esetleg.
Utólag jöttem rá, hogy a magzatmozgáshoz hasonló érzet az epegörcsös összehúzódása, amikor ki akarja lökni magából az epefolyadékot és az valamiért nem megy, vagy nehezített.
Ez lehet epekő miatt, vagy akár azért mert a baba elhelyezkedése miatt az epevezeték erősen meggörbült.
Nekem egy marék kövem volt, de már megszabadultam tőle.
További ajánlott fórumok:
- 12. hét utáni terhességmegszakítás hogyan zajlik, kinek mik a tapasztalatai, valamint mennyi időre rá esett újra teherbe?
- Egy hete voltam dokinál és a méhnyálkahártyám a ciklus utáni12. napon 9, 95 mm volt azt mondta a doki ez lehet korai terhesség, vajon igaz?
- Tudsz valami jó megoldást a terhesség utáni terhességi csíkok eltüntetésére és a has feszességének visszaszerzésére?
- Elkötés utáni terhesség. Járt már valaki hasonló cipőben?
- Terhesseg utani "tigris has", azaz csikosabb mar nem is lehetne. Mit lehet tenni?
- Napozással halványodnak a terhesség utáni csíkok?