Tejszínes sajtkrémleves recept
A Tejszínes sajtkrémleves hozzávalói:kb. 20 dkg reszelt sajt
1-2 db natúr tömlős sajt
2 dl tejszín)
5-6 ek. liszt
1 húsleves kocka
frissen reszelt szerecsendió
bors
só
Feltéthez:
néhány szelet kenyér
sajt
fokhagyma
pár szelet baconszalonna
A Tejszínes sajtkrémleves elkészítési módja:
A húsleveskockát kb. 2,5 liter forrásban lévő vízbe tesszük. Miután feloldódott, hozzáadjuk a sajtokat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A lisztet tejszínnel behabarjuk, majd egy-két merőkanálnyi levest hozzáadva kevergetjük. Ha úgy ítéljük, hogy a habarás csomómentes, a levesbe öntjük, és így főzzük még néhány percig. Végül egy kis szerecsendiót reszelünk bele. A leves ennyivel kész is, jöjjön a feltét. A kenyérszeleteket kockára vágjuk, aranybarnára pirítjuk fokhagymás olajban. Ezt a tálalásig egy tálba tesszük. Végül kis olajon megpirítjuk az apróra vágott szalonnát. A tálaláskor néhány szem pirított kenyeret, ízlés szerint szalonnát, valamint reszelt sajtot teszünk a tányérba.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2013. jan. 23. 19:28
A tejszínes sajtkrémleves elkészítési módja és hozzávalói.