Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Tejszínes-baconös burgonyaköret recept

Tejszínes-baconös burgonyaköret recept

A Tejszínes-baconös burgonyaköret hozzávalói:
5 adag

1 kg burgonya
10 dkg császárszalonna (főtt-füstölt)
2 dl főzőtejszín
7 dkg trappista sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint


A Tejszínes-baconös burgonyaköret elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk, karikára szeljük. Sós vízben puhára főzzük. Egy hőálló tálat kiolajozunk, belerakjuk a leszűrt burgonyát. 2 ek olajon kiolvasszuk a kockára vágott császárt. Hozzáadjuk a tejszínt, majd a tűzről lehúzva belekeverjük az apró kockára vágott sajtot. Ízlés szerint: só, bors, vegeta. Összekeverjük és az előkészített burgonya tetejére öntjük. Sütőben pirosra sütjük.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés


Kategória: Köretek receptjei


A tejszínes-baconös burgonyaköret elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook