Tejszínes-baconös burgonyaköret recept
A Tejszínes-baconös burgonyaköret hozzávalói:5 adag
1 kg burgonya
10 dkg császárszalonna (főtt-füstölt)
2 dl főzőtejszín
7 dkg trappista sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
A Tejszínes-baconös burgonyaköret elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk, karikára szeljük. Sós vízben puhára főzzük. Egy hőálló tálat kiolajozunk, belerakjuk a leszűrt burgonyát. 2 ek olajon kiolvasszuk a kockára vágott császárt. Hozzáadjuk a tejszínt, majd a tűzről lehúzva belekeverjük az apró kockára vágott sajtot. Ízlés szerint: só, bors, vegeta. Összekeverjük és az előkészített burgonya tetejére öntjük. Sütőben pirosra sütjük.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. aug. 14. 14:37
A tejszínes-baconös burgonyaköret elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.