Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Rizsgombóc sajtmártással recept

Rizsgombóc sajtmártással recept

A Rizsgombóc sajtmártással hozzávalói:
40 dkg r9zs
3 tojás +1 a panírozáshoz
5 dkg reszelt sajt
liszt
zsemlemorzsa

bors
vegeta
olaj

A sajtmártáshoz:
2 marék reszelt trappista
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
2 dl meleg tej+hideg tej

bors
szerecsendió1
evőkanál vaj
1 evőkanál olaj


A Rizsgombóc sajtmártással elkészítési módja:
A rizst megfőzzük sóval borssal vegetával,ragadósra.míg forró beleütjük a 3 tojást, belekeverjük a sajtot összekeverjük. Kicsit hagyjuk hűlni majd gombócokat formálunk belőle.A gombócokat panírozzuk,(liszt tojás morzsa) Forró olajban aranybarnára sütjük. A sajtmártáshoz a vajat és az olajat felforrósítjuk megpirítjuk benne a fokhagymát megszórjuk liszttel és jól elkeverjük. lassan felöntjük a meleg tejjel és habverővel csomómentesre keverjük.Sózzuk,borsozzuk, és őrölt szerecsendióval fűszerezzük..Felforraljuk és annyi hideg tejet öntünk még hozzá míg mártás sűrűségű lesz.Ekkor keverjük bele a sajtot. A kész mártást a gombócra öntjük. Sültek mellé tálaljuk.


Kategória: Köretek receptjei


A rizsgombóc sajtmártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook