Rizsgombóc sajtmártással recept
A Rizsgombóc sajtmártással hozzávalói:40 dkg r9zs
3 tojás +1 a panírozáshoz
5 dkg reszelt sajt
liszt
zsemlemorzsa
só
bors
vegeta
olaj
A sajtmártáshoz:
2 marék reszelt trappista
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
2 dl meleg tej+hideg tej
só
bors
szerecsendió1
evőkanál vaj
1 evőkanál olaj
A Rizsgombóc sajtmártással elkészítési módja:
A rizst megfőzzük sóval borssal vegetával,ragadósra.míg forró beleütjük a 3 tojást, belekeverjük a sajtot összekeverjük. Kicsit hagyjuk hűlni majd gombócokat formálunk belőle.A gombócokat panírozzuk,(liszt tojás morzsa) Forró olajban aranybarnára sütjük. A sajtmártáshoz a vajat és az olajat felforrósítjuk megpirítjuk benne a fokhagymát megszórjuk liszttel és jól elkeverjük. lassan felöntjük a meleg tejjel és habverővel csomómentesre keverjük.Sózzuk,borsozzuk, és őrölt szerecsendióval fűszerezzük..Felforraljuk és annyi hideg tejet öntünk még hozzá míg mártás sűrűségű lesz.Ekkor keverjük bele a sajtot. A kész mártást a gombócra öntjük. Sültek mellé tálaljuk.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2015. júl. 24. 18:37
A rizsgombóc sajtmártással elkészítési módja és hozzávalói.