Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tejszínes almaleves 2 recept

Tejszínes almaleves 2 recept

A Tejszínes almaleves 2 hozzávalói:
50 dkg alma
15 dkg porcukor
1 dl tejszín
1 evőkanál liszt
csipetnyi só
3-4 szem szegfűszeg
1 mokkáskanál fahéj
1 dl fehér bor
1 citrom reszelt héja és leve


A Tejszínes almaleves 2 elkészítési módja:
Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy liter, a cukorral, sóval, citromhéjjal, fahéjjal, szegfűszeggel meg a borral ízesített vízben 15 percig főzzük, majd a tejszínnel simára kevert liszttel behabarjuk. 1-2 percig még forraljuk, majd lehűtve, a citrom kifacsart levével ízesítve tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tejszínes almaleves 2 elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook