Tejszínes almaleves 2 recept
A Tejszínes almaleves 2 hozzávalói:50 dkg alma
15 dkg porcukor
1 dl tejszín
1 evőkanál liszt
csipetnyi só
3-4 szem szegfűszeg
1 mokkáskanál fahéj
1 dl fehér bor
1 citrom reszelt héja és leve
A Tejszínes almaleves 2 elkészítési módja:
Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy liter, a cukorral, sóval, citromhéjjal, fahéjjal, szegfűszeggel meg a borral ízesített vízben 15 percig főzzük, majd a tejszínnel simára kevert liszttel behabarjuk. 1-2 percig még forraljuk, majd lehűtve, a citrom kifacsart levével ízesítve tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. ápr. 20. 21:52
A tejszínes almaleves 2 elkészítési módja és hozzávalói.