Te hogyan sütöd a sertéstarját? (beszélgetős fórum)
Felszeletelem és bepácolom egy éjszakára. Olaj, só, pirospaprika, bors, őrölt kömény és rengeteg zúzott fokhagyma.
Alá pici víz, rá fólia, 200 fok körül sütöm 1-2 órát, aztán leveszem a fóliát és rápirítok kicsit.
Így jó omlós lesz.
Próbáltam már különböző fűszerkeverékeket, de a férjem csak a fent említett módon szereti. 🤷🏻♀️
A szeleteket sózd, borsozd, forgasd meg lisztben. Kicsi zsíron hirtelen süss kérget rá, legyen piros mindkét oldala. Vedd ki a szeleteket. A maradt zsíradékra szórj még egy evőkanál lisztet, picit pirítsd meg. Öntsd fel húsleves alaplével/zöldség alaplével/vagy leveskockából csinált alaplével, ami van.
Önts bele zöldborsót (üvegest vagy mirelitet, amit szeretsz, mert friss még nincs) rottyantsd át, szórd meg frissen apróra vágott petrezselyemmel. Rakd vissza a szeleteket és fedő alatt párold, míg a hús omlósan puha nem lesz.
Rizzsel nagyon finom!
Érdekes, mit ki nem hallotok.
Ha a kérdező sütögeti a tarját, de megunta, akkor emlékeztetem arra, hogy nem csak sütni jó a tarja.
Majd ha nem érdekli, átgurgatja.
Hagyj már azzal békén, mihez szólok vagy mihez nem. A beszélgetős fórumokban néha fecsegek kicsit. Ha nem tetszik, gurgass tovább.
És ha unod a búrámat, találsz jó néhány olyan fórumot, ahol nem szólalok meg akkor sem, ha a friss fórumok között látom.
A kérdező bizonyára örül a kioktató kérdésnek: "Miért kell mindig sütni?"
Felnőtt ember, sütni szeretné a tarját, ehhez kér ötleteket - ebbe mi a francért kell belekötni? Lehet, hogy tízféleképpen tudja elkészíteni, de most éppen a sütést szeretné változatosabbá tenni; nem pörköltet akar főzni.
Érdeklődéssel kérdezem: mire jó az ilyen hozzászólás, azonkívül, hogy az unatkozó ember beszólogatását és mindenhez hozzászólogatását hallanánk ki belőle?
A hús alá szeletelj jó sok hagymát, fokhagymát, gombát, paprikát, paradicsomot. Rakhatsz alá, fölé, mellé ahogy tetszik padlizsánt vagy és cukkinit. Rá a besózott tarját. Fóliát rá. 180 fokra be a sütőbe, nem kell előmelegíteni. Kb. 45-50 perc múlva belekukk, ha puha a hús akkor le lehet venni a fóliát és zsírjára sütni. Istenien összesül a sok zöldség alatta.
Ha van kedvem a hússal még külön vacakolni akkor előtte való nap a hagymát, fokhagymát felszeletelem, a tarját besózom, mustárral bekenem, leöntöm kis olajjal. Másnap felszeletelem a többi zöldséget és irány a sütő.
Igaz ez is fokhagymás, de isteni finom, mostanság csak így készítem.
6 percnél kezdődik a fokhagymás szaftos hús. [link]
Sózom, borsozom.
Egy tűzálló edényben lerétegezem: olajos pirított hagyma, tarja, olajos hagyma, tarja... Tetejére gomba és sörrel vagy száraz pezsgővel felöntöm. Így sütöm lefedve kb 1,5-2 órát 200 fokon.
További ajánlott fórumok:
- Otthon sütöd a kenyered? Te hogyan csinálod, beszéljük meg!
- A balatoni sütödékben készült palacsintáknak mi a titkos receptje?
- Süthetek egy tepsiben sertéstarját és csirkemellet?
- Hogyan sütöd a fagyasztott krumplit?
- Csirke combot mielőtt sütöd, hogyan pácolod be?
- Ha rántott gombát sütsz, akkor előtte megfőzöd kicsit, vagy nyersen panírozod és csak sütöd?