Táppénzes kérdésben tud valaki segíteni? (tudásbázis)
Akkor ezek szerint változtattak a rendszeren:
- csökkent az orvosoknál az adminisztráció
- havonta csak 1x postáznak tp-t (régebben 2x! = szegény az állam!) kell a lóvé másra.
A dokinak tudni kell, hogy minden honapban hónap végén ki kell adja a táppénzes papirodat, mert a számfejtés 1-től a hónap utolsó napjáig történik.Ez alól vannak kivételek de az más megegyezés tárgyát képezi.
Szóval hónap végén el kell menned, és ki kell adja a papirt, és azt a következő hónap első vagy második napján le kell adnod a munkahelyeden, hogy kaphass fizut.
Ahogy hópihe is írta.
Nem kell megvárnod, hogy kiírjanak dolgozósra. Amikor megkapod az első, u.n. kocka alakú tp-s papírt, és utána még kb. 2 héttel kaptál egy téglalap alakú, hosszúkásat, akkor azt a kettőt együtt már leadhatod a munkahelyen. Azok alapján már tudnak neked számfejteni valamennyit.
A kocka alakún rajta van, a keresőképtelenség első napja, a következőn is ott vannak/lesznek a dátumok, hogy keresőképtelen... majd amikor kiír a doki dolgozósnak, akkor az utolsó ilyen hosszún az a sor lesz kitöltve: keresőképes x napon.
utólag rájöttem, hogy akár betegszabit is kérhettem volna, de a dokinál már ugye elindult a táppénzes papír:(
Köszi az infót:)
Amíg nem adod le a papírt, addig biztos nem fizetik.
Én is táppénzen vagyok, még csak 1 napot dolgoztam idén. Én hetente-2hetente kapom a táppénzes papírt, ahogy a dokihoz kell újra és újra visszamennem, és rögtön leadom utána a munkahelyen.
Ha jövő héten megkapod a táppénzes papírodat, vidd be a munkahelyre rögtön, s kérdezz rá, mikor fizetik...
Sziasztok, egy kis segítségre lenne szükségem:
januárban csak másfél hetet dolgoztam, azóta táppénzen vagyok. Még nem írtak ki, tehát még a papírt sem adtam le, jövő héten fogom csak.
A fizetésem megkaptam erre a másfél hétre. A fennmaradóra jár a fizu 60%-a, és azt majd csak akkor kapom meg, ha leadtam a papírt (illetve nyilván az átfutási idővel megspékelve)? Bocsi, de még sose voltam táppénzen:)
További ajánlott fórumok:
- Hűtő vásárlási kérdésben tudna valaki segíteni?
- Zongorázni tanulna gyermekem! Tud valaki pár kérdésben segíteni?
- Vagyonmegosztás, devizahitellel kapcsolatos kérdésben tud valaki segíteni?
- Tulajdonjogi , öröklési kérdésben tudna valaki segíteni?
- Örökléssel kapcsolatos kérdésben tud valaki segíteni?
- Táppénzes kérdésben tudna valaki segíteni?