Tanulási nehézséggel küzd a gyerek... (beszélgetés)
Jogos.
Ha az emlekezetem nem csal a tovabbtanulas miatt az utolso ket evben rendesen osztalyoznak. ( legalabbis nehany eve meg igy volt.) Matek es magyar a gyengeje. Vagyis csak matek iden, eddig minden evben megkapta a harmast.Nemetbol 3-4-es.tori,termeszet,info,rajz stb 4-5-os.
Tudomásom szerint akkor kell osztályt ismételni, ha 3 tantárgyból áll bukásra.
Ezen kívül -szerintem- semmi értelme az ismétlésnek akkor, ha továbbra is ugyanezeket a kamu-fejlesztéseket kapja és nem a célzott terápiát.
Én a helyedben elvinném most szakértői bizottsághoz.
De az élet produkálhat furcsa dolgokat is... nézd meg, milyen osztályba kerülne, ha újra járja a 6.-at. Lehet, hogy egy zseniális tanárhoz, akinél szárnyra kapna!
Viszont a tényleges diszkalkulia- és diszlexia-terápiát ki kell harcolnod. Anélkül semmirte sem juttok.
Ez nem túl biztató...
Egy kineziológussal is érdemes lenne konzultálni.
" A vizsgálatok mentén a speciális bánásmód azért is fontos, hogy a diszlexiás gyerekek sikerélményeket élhessenek ét, és megértsék, elfogadják magukat és a problémájukat.
Mert a diszlexiások nem buták, csak másképp gondolkodnak, másképp dolgozzák fel az információkat.
Ezek miatt fontos megemlíteni, hogy az általános oktatásban a tanítási / tanulási módszer nem feltétlenül megfelelő a diszlexiásoknak, ám pár fontos aprósággal növelhető tanulási hatékonyságuk, és ez által a sikerélményük."
Mondjuk nagycsoportos kora óta hordom mindenhova, most 7-es,eddig kettesekkel ,vért izzadva átbukdácsolta a matekot...
De talán,ha van valamilyen hivatalos szakvéleményetek,még lehetne az iskolában intézni valamit.
Osztályfőnök nem segítőkész?
A matektanár tantárgyi korrepetálást tud végezni.
A diszkalkuliának speciális terápiája van, ahhoz nem ért.
Ha van szakvéleménye, és SNI (sajátios nevelési igényű), akkor hivatalból kap heti 3 terápiás órát és a tantárgyak értékelésénél is figyelembe veszik, hogy matematikában nem fog tudni jól teljesíteni, mert nem képes rá.
Tökéletes soha sem lesz, ez egész életét végigkíséri, de egy bizonyos szintig el lehet vinni jó szakember jó terápiájával.
Ugyanez vonatkozik a a diszlexiára is...
Azt nem értem, hogy nincs fejlesztés a suliban?
Már oviban ki kellett volna derülni néhány dolognak és hivatalból kezelni.
:(
További ajánlott fórumok:
- Az anya és a gyerek, ahogy bennem küzd
- Kisfiam tanulási nehézségekkel küzd, diszlexia diszgráphia, mit tegyek ha az iskola nem segít kellőképpen?
- Van köztetek olyan aki nehéz anyagi körülményekkel küzd, gyerekekkel?
- Hiperaktív gyerek beiratása küzdősportra. Érdemes?
- 2006. őszi gyerekek szülei! Ti milyen problémákkal küzdötök éppen most?( dackorszak, hiszti, feleselés, csúnya szavak, stb.)
- Szorongásos problémával küzdő anyukákkal szeretnék beszélgetni. Hogyan éli meg ezt a pici gyerekünk?