Találtam egy teknőst és szeretném megmutatni a lányomnak, ugye nem pusztul el amiért "fogságban" van? (tudásbázis)
Minél hamarabb engedjed szabadon egy biztonságos helyen - mert a mocsári teknős védett állat, nem szabad fogságban (otthon)tartani.
Itt a hálón találsz csomó adatot róluk, hogy mit esznek, hol laknak stb - addig is amíg vendégségben van Nálatok :)
Szia!
Én is azt mondom, hogy egy lavór víz és valami, hogy ki tudjon mászni szárazra- legalábbis, ha sötétzöld és sima a páncélja, valószínűleg mocsári, de a neten rá is kereshetsz, így segítséget is kaphatsz, nehogy baja legyen, s komfortosabban érezhesse magát. Így 1-2 napig nem lesz baja, de ételről továbbra is gondoskodjatok.
Sajnos mi sok elütött teknőst látunk, szerintem csak én vagyok az a bolond, aki megáll az autójával és a vándorokat átviszi a túloldalra.Ez többnyire a párzási, tojásrakási időszakban fordul elő. A gyerekeim ilyenkor mindig örülnek, hogy megmentettünk egyet. Nekünk egyébként térkép/király teknőceink vannak itthon.
A gyermek biztosan nagyon örül majd, hogy végre láthat, foghat egy igazi tekit! Sok örömet neki!
Nem értek a tekikhez,fogalmam sincs, hogy mocsári vagy házi. Gondolom mocsári, mivel itt ez a csatorna, vannak venne halak, kacsák, szóval sztem onnan jött.
Minden képpen vissza visszük,pontosabban átvisszük az út tuloldalára mert ott a viz:) Addig meg beteteszem lavórba, teszek bele téglát és arra rá tud mászni.
köszi a segitséget
Szia!
Nem lesz baja,de rakd inkább egy lavor vízbe, és tegyél bele valamit,amire ki tud mászni a vízből.
További ajánlott fórumok:
- Tarthatnak szinte fogságban valakit kórházban?
- Második osztályos lányomnak a Kincskereső kisködmön a kötelező olvasmány. Reális ez?
- Milyen laptopot válasszak 3 éves lányomnak?
- Név leendő lányomnak
- Ha kiderül, hogy a lányomnak halláscsökkenése van, mi fog történni?
- Tanácsot kérek, lányomnak mensi után 1 héttel gyógyszerszedés mellett újra megjött. ömlik, fáj 4. napja, mit tegyünk?