Tabletta vagy spirál? (beszélgetős fórum)
Nem szoktam ilyen helyeken irkálni,de nekem is sokat segített a döntésben.
Szóval három kicsi gyerekem van.A harmadik születése után döntöttem a spirál mellett.
8 hetes volt a babám mikor feltették.Bementem a 6 hetes kontrollra és megbeszéltem a dokival pár nap múlva vissza mentem és megcsináltattam.10000 forint volt kb. 15 perces művelet öltözéssel együtt. Bevettem egy Algopyrint és egy Nospa Forte-t. Mondta a doki hogy nem szabad mozogni és tűzszúrást fogok érezni (az tényleg kellemetlen)és már kész is voltunk jobban féltem mint amennyire fájt:-)
Aztán másnap megjött a mensim erős görcseim voltak menszeszes fájások stb. szóval bevettem még egy Nospa Fortét (nem szoktam gyógyszert szedni)amire azt mondta doki hogy a spirál csinál ilyet,hogy meghozza a menstruációt.Harmadik nap már nem voltak fájások. Azt első hónapban sokat vérezgettem ilyen pecsételőst.Most megint megjött hát az tényleg igaz hogy nagyon erős vérzést csinál az tényleg ilyesztő,de nincsenek menszeszes görcseim ami mindig volt olyan mintha meg sem lenne.Eddig csak ajánlani tudom mindenkinek.
Az igaz hogy ha lehet azért mi használunk gumit azt ennélkül is használtunk volna csak biztos nem szeretnék most még egy gyereket és persze abortuszt sem.
Sziasztok!
Mivel a téma feleségem eléggé megviselte, megírom én.
2007-ben született egy fiunk. Születése után feleségem feltetette a "MIRENA" spirált. 2009. május 18.-án terhességmegszakításra ment, spirálon keresztül terhes maradt. A feleségem nőgyógyásza gratulált az egészségünkhöz, amit 20 évesek is megirigyelnének. Ajánlotta a megközelítőleg 60.000.- forintot érő "Mirena" csoda spirált, ami biztos 1000-ből 1 marad állapotos. Rászántuk, ismét, feltetettük és nyugodtak voltunk 2011 május 17,.éig, amikor ismét terhes maradt. A lelki traumán kívül, a pénz sem elenyésző, még 60.000.-a megszakítás. A doktorunk ismét gratulált, majd közölte hogy mennyibe kerül a beavatkozása.
A "MIRENA" forgalmazójához fordultunk, akik visszahívásra sem méltattak.
Korunk 43 éves a feleségem , 58 éves vagyok én.
Szerintem egyszerű földönfutók vagyunk, semmi extra .
Gondolom hogy a MIRENa egy drága szerkezet, ami megközelítőleg sem biztonságos!
Üdv. mindenkinek
én tabitol hiztam:(
Spirált meg olvasva ,félek töle..
injekciot akartam de amiket olvasok rola:(
Sziasztok,
Nekem meg nincs gyerekelem, de a nogyogyaszom ajanlotta a spirat (minis spiral amit direkt meg nem szult noknek gyartanak.) Ha van tapasztalatotok ezen a teren akkor osszatok meg velem legyetek szivesek. Szeptemberre tervezem, hogy feltetetem.
Sziasztok!
Hát végigolvastam a fórumot, és hosszas vívódás után, lehet mégiscsak megpróbálom ezt a spirál dolgot. 8.5 hónapos kislány anyukája vagyok. Annak idején, a 6 hetes kontrollon kérdezte meg a dokim (aki mellesleg nő), hogy mivel védekezünk, de akkor még erre nem is mertem gondolni... ő már akkor a spirált javasolta. Igazság szerint nagyon féltem tőle.
3 hónap múlva mentem vissza, minden bátorságomat összeszedve, hogy mégiscsak legyen a spirál, akkor ismét jól beparáztatott, hogy most már nem lesz egyszerű a dolog, mivel hogy lehet hogy tágítani kell, meg ilyesmi. Hű, na azóta eltelt 4,5 hónap. Menzeszem persze semmi. Szülés előtt se volt rendszeres, csak a tabletta miatt, de azt nem szeretnék többet szedni, mert migrénes lettem tőle, meg egyébként se.
Kérdésem lenne, hogy mennyire fáj a felhelyezés, ha nem menzesz alatt teszi fel a doki. Tudom, hogy ez mindenkinél más, de igazából számomra a szülés a legcsodálatosabb és egyben legfájdalmasabb élmény volt, és nem szeretném a csoda nélkül még egyszer ugyanazt átélni.
Sziasztok
Nekem a jövő héten teszi fel a dokim,már elég izgulok mi vár rám utánna!valami tapasztalat?köszi
Sziasztok!
Normál spirál mellett félidő közeledtével mindig pecsételek.Az orvos szerint normális.Van valakinek hasonló tapasztalata?Egyébként lassan 4 éve fent van és ezen kívűl más panaszom nincs,de nagyon lehangoló tud lenni az az egy-két nap!Esetleg egy csere meg oldaná a problémát?Ha van valakinek hasonló tapasztalata kérem írja meg!Esetleg ha egy más tipusú spirál megoldotta a problémát azt is.
Nem törvényszerű.
Ennyi erővel a hormontartalmú készítmény meg hazavágja a hormonháztartását.
Miért ne tehetettné fel?
Párom is első gyermekes és ő is feltetette.
Sziasztok!
Dobjuk fel a témát. .
Szeretném tudni, hogy egy elsőgyermekes anyuka felteteheti-e? Ha nem miért nem? És mik a tapasztalatok?
További ajánlott fórumok:
- 18 éves lány vagyok 68 kilóról fogytam 60-ra, el szeretném érni az 52 kg-t lehetőleg 2 hét alatt, ajánlotok valamilyen tablettát?
- Váltsak tablettát vagy ne?
- Mosogatógépbe szerintetek a tabletta vagy a gél a jobb?
- Az antibébi tabletták meggátolhatják, megállíthatják a fogyást, vagy csak lassítják?
- Fogamzásgátló tabletta vagy hormonmentes spirál