Tablet garancia (beszélgetés)
Nem is mondtam,hogy ugyanaz:D
Csak van,ahol így is kicserélik.Legalábbis nekem már cseréltek ki árút 3 nap után is.
Persze a szabály az szabály.
Ezt a Tesco honlapjáról másoltam:
Akár szavatosságra, akár jótállásra „hivatkozik” is a vevő hibás teljesítés esetén, őt a Ptk. 306. § (1) bekezdése rendelkezése alapján négyféle ún. szavatossági jog illeti meg: a kijavítás / a kicserélés / az árleszállítás / a vételár-visszatérítési igény (ún. elállás).
A Ptk. 306.§. (1) és (2) bekezdése értelmében „Hibás teljesítés esetén a jogosult
a) elsősorban –választása szerint-kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen vagy ha az a kötelezettnek a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatott dolog hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát, és a szavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott kényelmetlenséget,
Nem hanem, aTAB8D, 8".
Kettöt vettünk,a másik az teljesen jo,szép a képe , és gyors is.
Ha nem tetszik, meg ha rossz, az nem ugyanaz szerintem.
Hibás árúnál csere 3 nap, aztán szerviz.
Persze-ez a jogszabály-de most karácsony után sok helyen kicserélik még azt a terméket is,ami nem tetszik valamilyen oknál fogva,ajándékutalványt adnak,esetenként a pénzt is visszafizetik.
Ma láttam a híradóban.
Mivel most van a karácsonyi ajándék visszacsere/kicsere akció, így azt gondolom, hogy lenne mód a cserére, főleg egy Auchanban.
Pont most mondják, hogy javításra, cserére, pénz visszafizetésre van lehetőség.
Elég fura,hogy szervizbe küldték.Kihozhattak volna egy másik ugyanolyat,hogy megnézzétek,annak milyen a képernyője.
Jobb helyeken ilyenkor kicserélik.
Nem próbáltátok ki a gépet az üzletben?
Hol vetted?Drága volt?
Mi márkaboltban vásároltunk,ahol kibontották,és megmutatták,hogyan működik.
Szerintetek ,nem kellet volna kicsrélniük?
Nincs erre valamilyen jogszabály?
Karácsonyra vettem , a gyerekemnek egy tabletet, amelynek a képernyője homályos, nem olyan erőteljes, élénk.Ma vissazvittem a boltba , ahol vettük átvették ,és elküldik szervízbe.
Én csalodott vagyok , azt hittem kicserélik.
További ajánlott fórumok:
- Deichman cipő garancia. Szerintetek ezzel visszamehetek az üzletbe?
- Cipő garanciájával kapcsolatos kérdésemre válaszolnátok?
- Megéri megvenni 10ezer forintért egy Babysense I légzésfigyelőt egy év garanciával és egy piskóta kádhoz való kádállványt (postaköltséggel)?
- Vízbe esett érintőképernyőst garanciálisan megjavítják?
- Szárítógép garancia
- Csere garancia?