Szűzpecsenye három hagymás bulgurral recept
A Szűzpecsenye három hagymás bulgurral hozzávalói:szűzpecsenye,
só,
bors,
paprika,
vaj a sütéshez
A körethez (4 főre):
400 ml bulgur,
100 g medvehagyma,
50 g vaj,
1 csokor újhagyma,
1 közepes fej lila hagyma,
só,
tört színes bors,
víz
A Szűzpecsenye három hagymás bulgurral elkészítési módja:
A szűzpecsenyét hártyázzuk le, ha szükséges, majd vágjuk 1 cm vastag szeletekre. Klopfoljuk ki, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval, tört színes borssal, fűszerpaprikával. Hevítsünk fel serpenyőben vajat, és magas hőfokon hirtelen süssük a hússzeletek minden oldalát pirosra. A hagymákat vágjuk apró darabokra, kockákra, majd a vajon dinszteljük meg. A bulgurt mossuk át, majd csepegtessük le, és adjuk a hagymákhoz. 1-2 percig dinszteljük őket együtt. Öntsük fel másfél-kétszeres vízzel, fűszerezzük. Forraljuk fel, majd fedő alatt, takarékon pároljuk puhára úgy, mintha rizst párolnánk. Tavasszal friss medvehagymával tálaljuk, egyébként zöld salátával. Recept:Rita konyhája
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2018. jan. 19. 07:09
A szűzpecsenye három hagymás bulgurral elkészítési módja és hozzávalói.