Szülés jelei? (tudásbázis)
Derékfájás körben, hasfeszülés, nekem a pocak egyfolytában kemény volt, mindez kezdődött du.2-kor.
Pihentem, nem múlt a derékfájás, de éreztem, hogy ez már az. Este meleg zuhany, nem múlt el tőle, itt már biztos voltam benne. Szülésfelkészítőn tanácsolták, hogy ha fájás még nincs, akkor feküdjünk le aludni, így átaludhatjuk a ritkább fájásokat és pihenünk is. Így is történt.
3 órával később, 1-kor arra ébredtem, hogy le vagyok izzadva és ahogy barbi írta: lufi felfújódik a hasban, kitart, majd vissza. :)
Elkezdtem mérni, 3 perces fájások (40 másodpercig tartó). Zuhi, 3 körül indultunk, akkor már 2 perces. 4-kor 1 ujjnyira voltam kitágulva,burokrepesztés, 7-re megvolt Lili. :)
Jóslók, hányinger, hasmenés,meg semmi más előjel nem volt. Talán minimális nyákdugó darabkák, de az már 1 héttel előtte is,akkor még fehér, szülés előtt már pirosas-barnás szokott lenni! De ez is változó. CTG sem mutatott semmilyen hajlandóságot előtte 2 nappal.
Én azt hiszem "könnyen" megúzstam.
Kívánom ezt neked is! :D
Túlhordással kórházba voltam és erősebb jóslóim 1 héttel a szülés előtt voltak.Minden nap hol erősebben hol gyengébben.Hasmenésem is volt közvetlenül szülés előtti napon + rossz közérzet...viszont aznap mikor még nem tudtam mi vár rám, rettentően pörögtem. Állítólag ez is jel lehet felpörög, készül a szervezet...éjjel pukkanásra keltem kipattantam az ágyból és ömlött a vizem.nyákdugóm lassan ment el előtte a napokba.14 órát vajúdtam...kemény volt :)
Gyors és gondtalan szülést nektek!:)
Szia,sok sikert akkor hatha nemkell inditsanak es kitartast es sok egesseget meg erot es boldogsagot kivanok!!!
Kivancsian varom hogyan veszelted at az egeszet ha mar tulletel rajta.Udv :)
Én keddre voltam kiírva, hétfőn legkésőbb indítanak.
Nálam hányinger napok óta van, meg székletürítés egy kicsit sűrűbben. Illetve nagyon vizesedek. Ma voltam terheléses ctg-n, bügyürgetéssel voltak fájásaim. Rendszertelenül, de görcsölgetek néha, aztán egyszer csak abba maradnak.
Majd ha még neked aktuális és én túl vagyok rajta, indítás nélkül, akkor beszámolok frissibe, ha hazaértünk :)
Nekem 1 nappal szülés előtt lettek jóslóim, hajnalban, de elmúltak. Este újra kezdődtek, pisilés közben elment a nyákdugóm, hajnali fél 4-re 5 percesek lettek, és akkor mentünk kórházba, 10 után megszületett a kisfiam.
Ha netán a nyákdugód távozott, vigyázz a kádban fürdéssel, mert sokkal könnyebben bejutnak a kórokozók a babához!
Nekem előző nap nagyon magas volt a vérnyomásom
Rendszertelen fájásaim voltak és gyakori székelés.
Nagyon erős bő vizes hüvelyi folyás (azt hittem, hogy már a magzetvíz, pedig nem az volt)
Mikor bementünk a kórházba 2 ujjnyira nyitva voltma már.
De a közelgő szülést jelzi a nyákdugó távozása is.
Sziasztok 36 hetes kismama vagyok elso terhesseg es szuksegem lenne kis felvilagositasra.
Mivelhogy kulfoldon elek itt mas a rendszer es nehez elfogadni azt hogy semmirol sem vilagositanak fel.Nos par napja furan erzem magam,nyomast erzek a derekemban es a hatamban,par hete volt egy kis darabos verzesem is,par napja ejjelente arra ebredek mintha eross menszesz fajasaim lenennek de ahogy jelentkeznek elis mulnak.Szeretnem tudni hogy ezek a szules elojelei vagy minek vegyem ezeket a fura erzeseket torteneseket.Elore is koszonom valaszotokat.