Szocpol VS vagyonmegosztás (beszélgetés)
Szia!
Bocs, csak volt pár dolog, meg a saját szaros dolgaim...
Látom már nem találtál ide vissza :-(
Jó lenne volna ha valaki tudna segíteni...
Igen, házasok voltunk, de külön papír van arról, hogy az az én örökségem apai ágon.
2002-ben házasodtunk, 2008.06.25-én váltunk, 2006.02.28-án szerződtünk az új lakásra, és májusig bezárólag fizettük ki az árát, amiből a 3 millió ft-ot április körül kaptam.
végig gondoltam, de sajna egyik sem jó megoldás, ami eszembe jutott...
viszont most lőtt az agyam, hogy ezzel talán tudsz jutni vmire...
csak előbb még egy pár kérdés:
már házasok voltatok, mikor Te megkaptad(sajnos) az apai örökségedet és úgy lett véve/építve a ház, ugye?
mindennek mennyi ideje is?
akkor pontosítsunk! :-))
kamattámogatásos, mák, ex dolg.hitele, saját szem.kölcs.(jelzálog alapú)
Ezek mindegyike jelzálogjog és elidegenítési tilalmi jegyzés a tullapon.
pont én is írni akartam, merta gyerkőcöm éhes lesz... :)
szia
akkor hogy pontosítsunk: kamattámogatásos, mák és az ex dolgozói hitele
és ami (fedezet nélküli) személyi kölcsön...
a szoci az világos, mert megelőzőre vettétek fel, majd mikor megszületett a Kicsi jóváírták.
én azt nem értem, hogy hogy van két külön hitel???
pl. vásárlási, majd egy szabadfelhasználású???
hogy hogy?
nem mint htársak vettétek fel a hitelt?
Htársaknál tök mind1 ki az adós v. adóstárs, mert egyetemlegesen felelnek a hitel visszafizetéséért....
húúúúúúú, ez zúzós-húzós!!!
Egy kicsit segíts léccci:
a tullapon akkor 3 bejegyzés van,
két külön hitel, a Te neveden, az exén, meg a MÁK?
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Kb. egy hónapja elváltam, és a vagyonmegosztás még hátravan. Az ingóságok már elosztásra kerültek, egyedül egy lakás meg a hozzá tartozó garázs van még függőben.
A helyzet az, hogy 1/2-1/2 tulajdonban van a volt férjem és az én nevemen az újépítésű lakás és a garázs. Viszont anno a vételárba részemről 3 millió forint apai örökség is bekerült, de ez a tulajdonviszonyokat nem módosította (sajnos), mivel nem úgy indultunk az életnek, hogy válás lesz a vége... mindegy, most már okosabb vagyok.
A probléma onnan adódik, hogy a lakáson 10 millió forint hitel van, amiből 2 az én nevemen, a többi az ex nevén fut; továbbá a lakásra felvettünk két gyerek után 2,4 millió szocpolt. A gyerekek megszülettek, szocpol elvileg kipipálva. Gyakorlatilag a két gyerkőc ugyan velem marad abban a lakásban, amire anno a szocpolt felvettük, az államkincstár mégis visszakéri a szocpol volt férjemre eső részét, mivel 10 éven belül eladta az ingatlant – nem érdekli őket, hogy a gyerekek anyjának adta el, és a lakásban is maradnak, kérik vissza az 1,2 millió forintot. Valahol jogos, hiszen a szocpol feltétele, hogy 10 évig nem lehet eladni az adott ingatlant, ugyanakkor válásnál nem tudom van-e kiskapu…
Mivel elég nagy hitelterhet vállalok át a volt férjemtől, egyedülállóként két gyerekkel nagy terhet jelentene még 1,2 Mió Ft törlesztése (ugyanis felajánlották a részletfizetést). Mivel az ex nem szándékozik 5 éven belül lakást venni, ez a pénz visszavándorol állam bácsi zsebébe, de egyelőre nem tudom miből visszafizetni, az ex ugyanis csak akkor hajlandó eladni nekem, ha nem marad a nevén hiteltartozás, és nem is kell semmit fizetnie...
Hogy lehetne valahogy "megúszni" ennek a visszafizetését? Van valami ötlet? Előre is köszönöm...
További ajánlott fórumok:
- Hogyan vegyem rá a férjemet a vagyonmegosztásra?
- Válás esetén hogyan alakulna a vagyonmegosztás?
- Hogyan alakul a vagyonmegosztás ebben az esetben? Fele-fele arányban?
- Ha meghal a férj és már elvált a feleségtől de nem volt még meg a vagyonmegosztás mit őrököl a feleség?
- Borsodban tudtok valakit, aki készpénzért felvásárol használt háztartási dolgokat? (gépek, bútorok, stb..) Válás, vagyonmegosztás miatt.
- Válás után vagyonmegosztás, de nem megy bele semmibe és csak rajtunk élősködik