Hogyan alakul a vagyonmegosztás ebben az esetben? Fele-fele arányban? (tudásbázis)
Akkor sem tudja bizonyítani!
Ebben igazad van.
Nekem a f.i elmondásából az jön le, hogy ő arra a házra adta a pénzt amikor még nem voltak házasok, amit a jövőbeni közös otthonuknak gondolt.
Ez azért nem ugyanaz a helyzet, mint a házasság előtt már megvolt ingatlan.
Amennyiben a házvásárlás előtt/idején jelent meg a számláján az összeg, az erősen bizonyíthatóvá teszi a szándékot.
Arról a másfél millióról, ami a berendezésre ment, megvannak nálad a számlák ?
Sztem az a biztos, ha ügyvédhez mész, és ő segít. Nélküle csak akkor van esélyed ha a férjeddel megállapodtok, amire úgy érzem nem sok esély van. Próbálj meg kimondottan erre szakosodott embert keresni, mert sok ügyvéd mindenhez is ért, mindegy h polgari vagy büntetőjog. Hajrá, sok sikert és készülj fel, mert nem lesz könnyű!!!
De, hogy tudná igazolni? Az, hogy utalt egy összeget semmit nem jelent. Akár miért is utalhatta.
Az, hogy utalt a férjének pénzt nem bizonyítja, hogy beszállt az árába! Ha nincs sehol a neve, akkor az nem az övé, csak ha bizonyos ideje házasok!
Letagadná ??? Akkor elég rossz a helyzet !
Így igaz! Nem tudja bizonyítani. Ahogy a párom sem tudja bizonyítani azt, hogy ő vette a házat, és az ő pénze és öröksége van benne valamint ő maga újította fel. Mi is végigjártunk mindent, és nem tudunk mit csinálni.
Igaza is van, az, hogy utaltál neki pénzt nem jelent semmit. Simán mondhatja, hogy egy korábbi kölcsönt adtál vissza. Szóval ez az oldal valóban ment a levesbe...
Hogy úgyse tudom bizonyítani
Házasságkötés előtt meglévő vagyon külön vagyonnak számít, én is így tudom.
A férjed mit mond azzal a másfél millióval kapcsolatban, amiről nincs papírod, hogy beleadtad a házba ?
De legalább annyi részben lenne a nevén az ingatlan.
A mi logikán szerint akár lehetne igy is. De a jog nem ilyen. Nincs a nevén semennyi %-ban tulajdonjog. Ügyvéd kell aki megmondja mihez kezdhet.
Nehéz ügy, az biztos, de egy erre szakosodott ügyvéd biztos tudja, mi a teendő ilyen esetben,és kinek mi jár és mi nem jár.
Én úgy tudom, hogy résztulajdon nem jár, hiába házasok. Mikor én férjhez mentem, már volt lakásom, válás esetén semmi nem járt a volt férjemnek belőle, mivel csak és kizárólag enyém volt a lakás. Ha a házasság alatt szerzett ingatlanról van szó, az megint más.
Szaladj neki még egyszer.
A f.i elmondása szerint összesen volt 8 millió a ház, amiből ő 1,5 milliót tud igazolni, hogy őt tette hozzá.
Nagyon nem azok az arányok, amit te írsz.
A f.i kérheti bírósági úton, hogy ő is kapjon résztulajdont az ingatlanból. Mire ez lezajlódik, az ingatlan már lehet, hogy sehol sem lesz, mert a párja eladta.
Nem tudom, lehet-e úgy számolni, hogy a férjed 8 milliót tett bele, Te 3 milliót, az 11 millió Ft.Tehát ő beletette a 62,5 %-ot, Te pedig a 37,5 %-ot. Utána már amit bele tettetek, és amit ér most, mindennek a fele a Tiéd, vagyis ha eladjátok, valahogy innen kéne kiindulni. Mindenképp ügyvéd kell ! Kérj tanácsot !
Március óta ennyire rossz lett a helyzet ? Teljesen reménytelen, hogy helyre hozzátok ?
Az utalási bizonylatot elég jól össze lehet kapcsolni a házvásárlás időpontjával.
Nem egyszerű az eset, az biztos.
Az utalási bizonylat édes kevés ahhoz, hogy bizonyítani tudja, hogy a házra ment. Ha a tulajdonos csak a férj, akkor sajnos nem tehet semmit. Páromnál hasonló a helyzet, annyi különbséggel, hogy a ház tulajdonjoga fele-fele arányban oszlik el az exével, holott a párom vette, csak az ő pénze van benne, és nem tudja bizonyítani, mer papíron a fele az ex nevén van. És persze ő maradt a házban, párom meg albérletben. Nem egyszerű, az biztos.
A babaváró szívás.
Közösen vettétek fel, a feltételeket nem teljesítettétek. ( a felvétel után nem született gyerek.)
Így azt közösen kell visszafizetnetek, kamatokkal megtűzdelve.
Ez így nem igaz.
A f.i. tudja igazolni - jelen esetben 1,5 millió forintot - beleadott a házba. Kérheti ennek arányában a tulajdonrésze bejegyzését. Ha 8 millióért vette, akkor annak kb. 20 %-ra tarthat igényt.
Legyen úgy. Menj ügyvédhez.
Csak az övé a ház
De 2019ben vette 8.000.000 ért.
Felújítottok a babaváróból meg a lakásfelújítási támogatásbol. Amihez ugye kellettem én is.
Így most kb ér 20-22.000.000 milliót.
Valahol olvastam hogy mivel nőtt az értéke S azt közös pénzbol finanszíroztuk. Így amennyivel megnövekedett az értéke annak a fele engem illet
Ha a ház egyedüli tulajdonosa a férjed, akkor az az övé, így a házra te egyáltalán nem vagy jogosult. Sajnos csak a papír számít, te hiába adtál bele pénzt, a tulajdonlapon aki szerepel, azé a ház.
Nélküled és a gyerek(ek) nélkül nem lett volna rá jogosult!! innentől tök mindegy hogy a te neved rajta van-e, úgyse tudja azt mondani, hogy az csak az övé
További ajánlott fórumok: