Ha nem akarok vagyonmegosztást, csak elválni, körülbelül mennyi időbe telik? (tudásbázis)
Már beszéltünk (tátá baba):-)
Szóval:
2007 Augustusában adtam be a papírokat a bíróságra (pont törvénykezési szünetben). Én voltam a felperes. Nem volt ügyvédem. Sablon szöveg.Közös megegyezés.Közös vagyonunk nem volt, de van egy Csodás Közös Fiúnk!
November 6-ra (lehet hogy 5) jött az első idézés!
Ez volt a békítő (ha nem lett volna Babszi, akkor ki is mondták volna a válást, de a magyar gyámügy 1 békítőt előír).
Ha a tárgyalás után is még mindig válni akartok, újra be kell adni a papírokat. Ismét 3 hónap szünet.2008.02.06-án a köv. tárgyaláson kimondták a válást a gyermekelhelyezést stb!
Szeretnél valami konkrétat is tudni?
SZóval:
kiskorú gyermek esetén, hiába közös megegyezés a magyar gyámügy előír egy békítőt, így ha nincs gond, akkor is minimum 2 tárgyalás, gond nélkül a másodikon ki is mondják a válást.
Viszont a két tárgyalás között min. 3 hónap van.
Azaz a beadástól számítva 3 hónapra tűzik ki az elsőt a köv. még 3 hónap azaz fél én. Augusztusban törvénykezési szünet van, ettől még be lehet adni, de az első tárgyalás így kb csak novemberben várható, maga az elválasztás február!
Közös megegyezéssel?
Van gyermek?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan vegyem rá a férjemet a vagyonmegosztásra?
- Nem szeretem a férjemet, de nem akarok elválni
- Válás esetén hogyan alakulna a vagyonmegosztás?
- Hogyan alakul a vagyonmegosztás ebben az esetben? Fele-fele arányban?
- Ebben az esetben körülbelül mennyit fogok fizetni a fodrásznál?
- Mennyit keresnek körülbelül, nagyságrendileg a közjegyzők?