Ha meghal a férj és már elvált a feleségtől de nem volt még meg a vagyonmegosztás mit őrököl a feleség? (tudásbázis)
A feleség haszonélvezetet kap az ingatlanon és özvegyi nyugdíjat, de mivel elvált már egyiket sem, marad a kiskorú vagyona feletti gyámság.
Amennyiben le akarnak mondani az örökségről, akkor mindig a következő leszármazott örököl. Pl. a felnőttkorő gyermek lemond a közjegyző előtt, de ha vannak már gyerekei ( az elhunytnak unokái) akkor ők örökölnek.
Azt viszont nem tudom, hogy a bankintézet ilyenkor hogyan jut a pénzéhe, ez a hitelszerződéskor derül ki, és a biztosító is csak akkor fizet, ha a hitelszerződés mellé kötöttek valamilyen biztosítást pl. törlesztési, vagy élet biztosítást, de ez ahogy az előttem szólók írták kiderül a hitelszerződésből.
Érdemes egy jogászt, vagy ügyvédet felkeresni, illetve a kirendelt közjegyzőnek is érdemes fel tenni a kérdéseket
Ha van lemenő akkor a törvényes öröklés szerint ők örökölnek. De olyan keveset irtál,hogy erre igy nem lehet pontos tanácsot adni. Bővebben egy tényleirást kérek. Úgy annak ismeretében tudok tanáscsot adni.
Akár a privibe is irhatsz. Bár nem ez a fő jogterületem,de valamelyest értek hozzá.
Ha meghal a férj és már elvált a feleségtől de nem volt még meg a vagyonmegosztás mit őrököl a feleség?
ez volt az alapkérdés
szívesen :)
de ajánlatos ügyvédhez fordulni
a hitelbiztosítás?
nem, az a hitelszerződésből derül ki
hát most vagyok túl eddig két hagyatékon, de ez se semmi
szerintem az ami a "rendes" eljárás lenne amikor még élt az illető
További ajánlott fórumok:
- Hogyan vegyem rá a férjemet a vagyonmegosztásra?
- Ha a férj meghal és nagy összegű kölcsönt vett fel amit a biztosító nem fizet azt a feleség is a törlesztést "örökli" vagy csak a gyerekei?
- Válás esetén hogyan alakulna a vagyonmegosztás?
- Hogyan alakul a vagyonmegosztás ebben az esetben? Fele-fele arányban?
- Borsodban tudtok valakit, aki készpénzért felvásárol használt háztartási dolgokat? (gépek, bútorok, stb..) Válás, vagyonmegosztás miatt.
- Létezik olyan,hogy ha a feleség aki öregségi nyugdíjas volt meghalt és a férj a haláleset utáni hónap nyugdíját igényelheti?