Szilvás pite recept
A Szilvás pite hozzávalói:20 dkg liszt
20 dkg sütőmargarin
2 dkg vaníliás cukor
5 tojás
fél dl rum
szilva, ízlés szerint
20 dkg porcukor
A Szilvás pite elkészítési módja:
A margarint és a porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját. A tojásfehérjét kemény habbá keverjük, óvatosan hozzáadjuk az eddig kész tésztához, finoman elkeverjük, majd beletesszük a lisztet és a fél deciliter rumot. Margarinnal kikent, lisztezett közepes méretű tepsibe öntjük, a tetejére tesszük a félbevágott, kimagozott szilvát, majd előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük és 30-35 percig sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2007. dec. 26. 05:36
A szilvás pite elkészítési módja és hozzávalói.