Szilka vagy sárga túró recept
30 perc
A Szilka vagy sárga túró hozzávalói:
2 liter tej
20 db tojás
50 dkg tehéntúró
15 dkg cukor(de lehet cukor nélkül is készíteni)
1 csipet só
A Szilka vagy sárga túró elkészítési módja:
A tejet a tűzhelyre tesszük és felforraljuk.Mikor már kellően forró a tej , belemorzsoljuk a túrót és a sót.Eközben a tojásokat a cukorral habosra keverjük majd belecsurgatjuk a tejbe óvatosan, közben persze kavarjuk ,hogy le ne tapadjon. Kb 15-20 percig főzzük , addig amíg kellően csomóssá nem válik. Majd a tűzhelyről levéve hagyjuk az egészet kihűlni .Egy gézbe öntjük az egészet és egy napon keresztül hagyjuk lecsöpögni hűvös helyen.Ezután egy könnyen szeletelhető ételt kapunk.
Egyaránt fogyasztható édességként és a húsvéti sonka mellé is.
Többnyire Észak-magyarországon készítik és húsvétra , ezt az ételt.
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: 064209f635, 2009. ápr. 14. 09:08
A szilka vagy sárga túró elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.