Szex után csúnya fertőzéshez lehet köze cukorbetegségnek? (tudásbázis)
Nem vett komolyan a doki. Pedig magánrendelés.
Kicsit félek is, hogy ha van valami bajom, 2 hónapja "dolgozik" bennem...
Ezt nem értem, cukorbeteg vagy és könnyebben összeszedsz fertőzéseket, így gondolod?
A cukorbetegeknek inkább nehezebben gyógyuló sebeik vannak.
Gumit nem használunk, tusfürdőm évek óta ugyan az. Érdekes, hogy két hete nem volt semmi baj, múlt héten viszont igen
Pedig én nem voltam kezelve, és ha tőlem van, akkor már 2 hete is megfertőztem volna, nem?
okozhatja vegyszer is a tüneteket.
gumi? tusfürdőd? testápolód? szájvized? parfümöd?
5 éve vagyunk együtt, szerencsére eddig semmi ilyen jellegű gondunk nem volt
Augusztus végén együttlét után párom égető érzésre panaszkodott. A következő alkalomkor már elég csúnya seb keletkezett a péniszén, egyéb tünetekkel, mint pl.: váladékozás, hámlás, apró pöttyök. Tehát bőven jutott neki a jóból.. Mindkettőnk orvoshoz ment, ö kapott antibiotikumot,kenőcsöt, nekem azt mondta a nőgyógyászom, nem lehet bajom,hiszen nekem is lennének tüneteim. Megjegyzem, nem vizsgált meg
Párom végigcsinálta a kúrát, megszűntek a panaszai. Másfél hónapig kerültük a nemi érintkezést. 2 hete újra együtt voltunk, minden rendben volt, semmi tünet. Múlt héten viszont, aktus közben hirtelen szúró fájdalmat érzett a párom. Újra csupa seb volt a pénisze, mintha megégette volna, s hámlott is.
Elviselhetetlenül fáj neki, újra kapott rá gyógyszereket, én holnap megyek nőgyógyászhoz.
Tőlem kaphat el valamit? Nekem semmi szokatlan, vagy kellemetlen tünetem nincs. Az orvos most felvetette neki? lehet cukor baja van, mert azoknál gyakrabban, könnyebben alakulnak ki ilyen bakteriális, gombás fertőzések.
De akkor miért szex után jelentkezne nála?
igen, lehet.
sőt, biztos.
a cukorbeteg vérében magasabb a cukortartalom, mint az egészségesek vérében. A baktériumok, gombák is cukrot esznek, sokkal könnyebben és gyorsabban szaporodnak.
További ajánlott fórumok:
- Bárki lehet cukorbeteg!
- Van valaki aki cukorbeteg? Korábban nem vettem mérőt, ha most veszek akkor a csíkokra lehet valami kedvezmény?
- 50 éves cukorbeteg férfinak, karbantartott szénhidrátbevitellel, inzulinadagolással a vérnyomása 130/65. Mitől lehet?
- Terhességi cukorbetegnek lehet homeopátiás készítményt, vagy gyógynövényeket alkalmazni természetesen a diéta tartása mellett?
- Miért nem lehet gyógyítani a cukorbetegséget?
- Metformin-t 1-es típusú cukorbetegnek is fel lehet írni, inzulinkezelés mellé?