Metformin-t 1-es típusú cukorbetegnek is fel lehet írni, inzulinkezelés mellé? (tudásbázis)
A tesómnak is mondták, hogy elképzelhető, hogy tablettás lesz újra, de nem metfogammát kellene szednie, hanem valami új cuccot.
Csak most nem tud menni orvoshoz.
Szerintem igen. Előrehaladott állapotú 2-es.
Furcsa, és több példát nem is láttam rá, csak egyet: van olyan ismerősöm, aki inzulinosból újra tablettás lett, szoros diabetológiai ellenőrzés mellett, most már közel tíz éve.
Ezek alapján igen.
Az egyes típusúak rögtön inzulinnal kezdenek. A saját immunrendszerük pusztítja el a hasnyálmirigy inzulin termelő sejtjeit.
Húúú, ezt nem tudom.
A tesóm kb. 45 évesen lett inzulinos. Előtte tablettát szedett, de jöttek a tünetek (nagyon magas cukor, acetonos lehelet, rengeteget ivott, stb.
Kórházba került és azóta inzulinos.
Lehet, hogy ő is és a nénikém is 2-es?
Én eddig minden diabetológustól azt hallottam, hogy az egyes típusú cukorbetegség él nem gyógyszereknek, nincs értelme, mivel ez egy autoimmun betegség.
Azok a kettes típusú diabéteszesek, akik inzulinozzák is magukat, általában gyógyszert is szednek.
Tudtok olyan 1-es típusú cukorbeteget, aki inzulinkezelés mellett kap Metformin-t (vagy esetleg valami dapagliflozin-t)?
Köszi!
További ajánlott fórumok:
- 2-es típusú cukorbetegség
- Fogyasszon-e egy kettes típusú cukorbeteg fruktózt?
- 2-es típusú cukorbetegség
- Van itt 1-es típusú cukorbeteg, akit műtöttek altatva?
- 2-es típusú cukorbetegségre javasolták a Diabellt. Mik a tapasztalatok a használatáról?
- 1-es típusú cukorbetegek, üzemorvosi vizsgálatra vittetek valami papírt a cukorbetegséggel kapcsolatban?