2-es típusú cukorbetegség (beszélgetés)
Nekem semmi bajom nincs tőle. 10-e óta szedem.
Diétázol? Azaz figyelsz arra, hogy mit ehetsz. A dokim azt mondta, hogy akkor vannak mellékhatások, ha nem jó eszünk mellette.
Sziasztok.Elég érdekesen lettem cukros....Valahol már sejthető volt,hiszen anyám,tesóm,nagyim is cukros volt,és 15 éve terhes cukros voltam...
Röviden:Májusban,gyereknapon volt vércukor mérés,nekem 18 volt...Utána éhgyomri ..nem emléxem,magas.
Átmentem a dokihoz,aki labor nélkül felírta a gyógyszert,és mondta,hogy egyek kevés kenyeret.Ennyi!
Igen,bizony,nálunk ez ilyen egyszerű...:)
Csak azért kérdeztem, mert ott tudsz kérdezni is. Persze, sok hasznos tanácsot kaphatsz 1-1 fórumban is.
Közben beleolvastam naplódba is. Szerintem titkosítani úgy tudsz, hogy nyitsz egy új titkos naplót, és átmásolod az eddig írtakat. Vagy ezt meghagyod, és abba írsz tovább. Szerintem nyílt naplóba jobb, ha nem tesz ki senki magáról fotót. Jobb a békesség, mint ahogy a közmondás is mondja.
Nekem azt mondták, hogy evés után másfél órával mért cukor akkor jó, ha 10 alatt van. 10 feletti érték már nem jó, ha több napon keresztül fennáll. Egy egészséges embernek is felmegy a cukra evés után.
Befolyásolja még az értékeket az időjárás is. Hidegben felmegy, nyáron, melegben alacsonyabb értékeket mérünk.
Szerintem ez magas.
Nagyon jó lenne, ha komolyan vennéd a diétát. Ha érdekel, nézz bele a Cukorbeteg lettem c. naplómba.
Érdekelne, hogy te már orvos által megállapított 2-es típusú cukorbeteg vagy?
Szia!
Én is Victoza injekciót használok, mellette meg Meforalt szedek. Neked így mennyi a cukrod?
Mindent lehet enni, csak hát módjával.
A férjem cukrát szépen levittük diétával, és neem lett volna semmi baj, ha a gyógyszertől nem kezd menni a hasa, ami a mellékhatása, mindegy mit eszik.
A szíve miatt már diétázott,, azt most még megdiétáztuk, szóval lényges a mennyiség és a minőség is.
Igyál sokat, az is fontos, legyen melletted mindig, amikor a gép mellett ülsz, egy kis üvegben víz.
Első nekifutásra nem fog ártani átnézni a netet és azt keresni, mitől tud lemenni, de ez ne gyógyszer, hanem gyógynövény, vagy tea legyen.
Második lépés, annak a meennyiségnek, amit eddig evett a leendő cukorbeteg, pontosan a felét egye, majd később amikor már azt is megszokta, lehet drasztikusabban, áttérni a cukorról más édesítőre a sütés-főzésnél, és a lisztet teljes kiörlésűre váltani, a főzni való tésztát pedig durumra cserélni és mindemellett igen sok zöldségfélét és gyümölcsöt enni, valamint ha lehet, 4 óránként osztani, vagy amennyiben nehezen bírja, három óránként egy keveset.
További ajánlott fórumok:
- Fogyasszon-e egy kettes típusú cukorbeteg fruktózt?
- Metformin-t 1-es típusú cukorbetegnek is fel lehet írni, inzulinkezelés mellé?
- 2-es típusú cukorbetegség
- Van itt 1-es típusú cukorbeteg, akit műtöttek altatva?
- 2-es típusú cukorbetegségre javasolták a Diabellt. Mik a tapasztalatok a használatáról?
- 1-es típusú cukorbetegek, üzemorvosi vizsgálatra vittetek valami papírt a cukorbetegséggel kapcsolatban?