Szerintetek hízlal a zabkorpa? (beszélgetés)
A túrógombóc esetében én teljesen kiváltom. :)
A párom konkrétan észre sem vette,hogy másképp csináltam. Mikor fogyóztam ő is lefogyott velem észrevétlenül,mert én szinte mindent megfőztem,csak kis trükkökkel minden diétás lett. :D
Hozzávalók:
500 gr túró
3 tojás
90 gr zabkorpa
3 ek xilit vagy más édesítő (én konkrétan a kávéba való pötyit szoktam két kiskanál között összetörni)
Ha ízesebbre szeretnéd, akkor lehet egy pici fahájat vagy vaniliát tenni még hozzá.
Összekevered úgy,mint máskor és 15-20 percet hagyod állni.
Utána forrásban lévő vízbe dobálod a kis golyócskákat. :)
Ha nem akarod nagyon diétásra,akkor csinálj hozzá pirított morzsát és forgasd bele. Vanilia pudinggal vagy cukros(édesítős) tejföllel isteni!
Azért nem hízlal,mert jó időre eltelít illetve az emésztést/anyagcserét is javítja. Azt is olvastam,hogy az inzulintermelést is pozitívan befolyásolja.
Én pl a túrógombócot mindig ezzel csinálom gríz helyett,mert így jobb a lelkiismeretem. :D
De azért tényleg nem kiló számra edd. :)
Nem azért izgalmas, mert alacsony a kalóriatartalma, hanem mert sok benne az élelmi rost. Egyébként ha egy étkezéskor kb. 30 g-ot megeszel, nem lesz tőle túlsúlyod. ;)
Egy táblázat szerint 340Kcal/100g kalória van benne, ami nem éppen alacsony, de gyakorlatban nem is eszel belőle sokat.
További ajánlott fórumok:
- Búzakorpa vagy zabkorpa a jobb?
- Norbi süteményei közül sokhoz kell zabkorpa, viszont csak zabpelyhem van. Ha ezt porrá darálom, használhatom korpa helyett?
- Zabpehely és zabkorpa. Mi a különbség a kettő között, főleg a kalóriaértékben és hatásukban?
- Tényleg remekül fogyaszt a barnarizs, zabpehely, zabkorpa "trio"?
- Milyen áron kapható a DM-ben zabkorpa?
- A zabkorpa hizlal?