Milyen áron kapható a DM-ben zabkorpa? (tudásbázis)
Ezt nehezen tudom elhinni, ilyen húzásért meg is vonhatják valakitől a működési engedélyt, legalább is ezzel nyugtatom magam, bár más témakörben ugyan, de ismerve a szabályozásokra, korlátozásokra épülő ellenőrzések rendszerét, fogadásokba nem mennék bele.
Mindenesetre sikerült beleültetni a bogarat a fülembe, lelkem nyugalma érdekében ezentúl vehetem
ebből is az A.L.N.A.T.U.R.A verziót. Újabb büdzsé terhelés, remek!:-)
Megközelítőleg 340 kcal/100g a korpa, 5,5 körüli a zsír, 57 a ch...tehát amit írsz elég korpa gyanús:-D
Sajnos nálunk még kezdő cipőben jár, de a Tescos Kölln-nek elég jó a mércéje, sajna az árán is érződik, így 2 félét vesszek mindig:-D
Ja, mielőtt jönne a miért, a kettő nem ugyanaz, így bár közel azonos a hatásuk, a zabkorpának van egy nagyobb előnye és ez a cellulóz tartalma, ami emészthetelen, DE kivállóan képes megszívni magát így teltség érzetet okoz és remekül kitakarítja a beleket!
Ill. a korpának kevesebb a ch tartalma, de több a fehérje benne.
Ilyen jelölést nem látok rajta, de amúgy mindenféle érték fel van tüntetve: 368 kcal/100 g, 17,3 g fehérje, 53,1 g ch, 6,2 g zsír (sőt külön kiírják a telített, egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavat is), 15,4 g élelmi rost, NA, só, B1 vitamin, stb.
A dm-es csomag a melóhelyemen van bent, de úgy emlékszem annak valamivel magasabb a ch-ja és alacsonyabb a rosttartalma.
Sajnos van ilyen:-S
Ill. árban azért is lehet valódi korpa és valódi korpa közt eltérés, mert a túl finomra őrölt nem olyan hatékony, ha meg túl durva már más a tápanyagmegkötő képessége.
A legjobb minőségű korpa M2-B6-os.
Ezt konkrétan a Dukanos topikban olvastam jó egy éve, de meg nem mondom már, ki írta: amit vett csomagot, nem volt feltüntetve a fehérje, ch, stb. érték, úgyhogy felhívta a gyártót, és ott mondták neki, hogy ez végülis zabpehely ledarálva. Merthogy szerintük az egyenlő a zabkorpával.
Egyébként én kifejezetten azért szeretem a müllerest, mert abban találni maghéj darabkákat, így legalább biztosra mehetek, árban meg középkategória.
Egy forgalomba kerülő termék azért annál komolyabb ellenőrzéseken megy keresztül, minthogy bármit ráírhassanak, ha zabkorpa van feltüntetve, akkor az is van, benne, vagy ha mégsem, akkor az 1000 HUF-os bio gazdálkodásból származó DM-es verzióban sem lehetsz biztos. Ez nem az árán múlik.
Egyébként én is 300 Huf környékén vásárolom egy gyógynövényszaküzletben a 250 g-os változatot, a különbözetben a bio minősítést fizeted meg, nem a garanciát, azt a rajta található címke biztosítja.
Én gyógynövény boltban vettem eddíg,
250gr:260ft
Nem!;-)
1.-jelenleg dolgozom, így nem tudok evsétálni
2.- a közelemben nincs DM., így egyszerűbb
Aki segített, annak köszönöm.:-*
Nem egyszerűbb elmenni és megnézni a környékeden, mint itt várni mindenki tapasztalatát?
Ha csak kb. érdekel, akkor 300-1000 Ft között van, ha pontos ár, akkor séta a boltba:)
A DMes durván egy ezres,de sztem azért ennyi,mert bio.
Az aldiban nincs zabkorpa,csak zabpehely.
Sztem az zabpehely és nem korpa. Már mint ami a aldiban vagy lidl-ben van.
Meg az se mindegy hogy hány g-os.
Ha jól emlékszem én az 500 g-t vettem 600-700 Ft bioboltban. Dm-ben csak pelyhet vettem eddig.
8-900 Ft az 500 g-os Alnatura. Nekem most éppen ez van, egyébként Mülleres Fit+Vitalt szoktam venni. Szerintem az jobb.
Sajnos a nagyon olcsó jó eséllyel nem más, mint ledarált zabpehely.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell feltenni a DM-ben kapható franci műkörmöt?
- Dm-ben kapható csokis és vaníliás turmix (por)
- A Dm-ben kapható haj-köröm vitamin ér valamit?
- Valaki próbálta már a dm-ben kapható zöldtea kapszulát? Jobb mint a "sima" tea?:)
- Használhatóak a DM-ben és Rossmannban kapható bőrvágó ollók?
- A DM-ben, Rossmanban még mindig nem kapható olyan diétás italpor, ami nincs televágva cukorral?