Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Norbi süteményei közül sokhoz kell zabkorpa, viszont csak zabpelyhem van. Ha ezt porrá darálom, használhatom korpa helyett? fórum

Norbi süteményei közül sokhoz kell zabkorpa, viszont csak zabpelyhem van. Ha ezt porrá darálom, használhatom korpa helyett? (tudásbázis)


1 2
41. horváth orsi (válaszként erre: 27. - Anthico)
2012. ápr. 2. 07:36
Szerintem sem kell olyan komolyan venni ezeket a kód változtatgatásokat...nyilván nem hízlal olyan iszonyatosan valami,ha 5-6évvel ezelőtt még 1-es kódja volt.Persze,akkor Norbinak még nem volt saját lisztje,most meg hogy lett,nem akarja rontani a saját üzletét...ezért lehetséges,hogy amiről pár éve azt állította hogy eheted kétpofára,ma már hízlal,és inkább vedd helyette az ő lisztjét.
40. fe939
2011. jan. 14. 22:58

Meg valami: a zab, pontosan a heja nagyon sok sziliciumot tartalmaz, akarcsak a koles heja, valamint a zsurlo is, ami regebben nagyon gyakori anyag volt a taplalekokban, de evek ota ebbol keves van bennuk.


A szilicium alapvetoen fontos alkoto resze egy vegyuletnek, amely az izuletekben es a porcokban megtartja a vizet, es nelkule konnyen alakul ki pl. porckopas, es mert a borben is sok porcszalacska van, a bor feszessegehez is fontos.

39. fe939
2011. jan. 14. 22:53

Sziasztok:)


A cimmel kapcsolatban: a zabkorpa sokkal tobb rostot, hejat tartalmaz, mint a zabpehely, amely a zab pejvajan kivul a mag minden reszet, tehat a teljes, szenhidratos magot is tartalmazza.


A zabkorpa, szemben a buzakorpaval, igen sok lisztet is tartalmaz, ezert fontos ugy ket percet fozni, es latszani fog, hogy ettol nagyon megduzzad, mig sima aztatastol nem. Ez mutatja, hogy sok nyers lisztet tartalmaz, amely azert latszik is.

2011. jan. 12. 09:11
Valaki nem tudja megmondani, h a tönkölybúzaliszt milyen kódú? Ezt sehol se találom :S
37. 4c35511f0b (válaszként erre: 36. - Anthico)
2011. jan. 8. 15:19

Nem is olyan ...írtam:)

Ott nem kód van és csak a végén van 2 lista, hogy (éppen) mit ajánl s mit nem:)Én Libriben lapoztam bele, ott te is megteheted:)

36. Anthico (válaszként erre: 35. - 4c35511f0b)
2011. jan. 8. 15:17

Azt hittem, h ez valami másmilyen könyv. Legalábbis a címe alapján nem gondoltam volna, h ugyanolyan updatekódos, mint az eddigiek :)

De köszi :)

2011. jan. 8. 15:15
A kövér ember nem bűnös
34. Anthico (válaszként erre: 30. - 4c35511f0b)
2011. jan. 8. 15:15
Meg tudod mondani ennek az új könyvnek a címét? :)
33. 4c35511f0b (válaszként erre: 24. - Vakri)
2011. jan. 8. 15:12
Ok a zabpl. mindig 3-as volt, de a zabpehely 3-as az vicces ;)
32. 4c35511f0b (válaszként erre: 31. - Anthico)
2011. jan. 8. 15:09

Szerintem tökéletes! Ha ennyit kondizol (én is heti 5x), akkor simán belefér ennyi.

zabkorpa: én csak BIO boltban szoktam kapni, sehol máshol

31. Anthico (válaszként erre: 29. - 4c35511f0b)
2011. jan. 8. 15:08

Én cukor helyett steviát használok :)

Liszt helyett vettem legutóbb tönkölybúzalisztet. Szénhidráttartalomban a sima liszt alatt van jóval (nem annyira, mint a n.liszt), GI-t tekintve viszont mérföldekkel jobb. De majd beújítok zabkorpát is...ha végre találnék. Igaz, eddig csak 2 helyen voltak kifogyva belőle :D

30. 4c35511f0b (válaszként erre: 27. - Anthico)
2011. jan. 8. 15:07
A legújabb könyvben nincs kód, csak tiltott/ajánlott dolgok s most oda sorolja zabpelyhet meg puf.rizst, de ez vicc nem szentírás ;)
2011. jan. 8. 15:05

Én nem Norbizom, de 5-10 éve mellőzöm f.lisztet és cukrot így sok a hasonlóság, helyette keményítőt használok (vagy semmit) illetve zabkorpát ha sütök. Cukor helyett: nyírfacukrot (xilit), de én alig teszek valamibe,mert alapjában nem nagyon eszem édes dolgokat.


Kenyér helyett pedig mindig puf.rizst eszem, ha nagyon unom (azért ennyi év alatt előfordul:)),akkor reggel néha egy magos barna bucit eszem.


Szóval azt gondolom, ha az a lényeg jól étkezz, nem kell megvenni n.lisztet, lehet okosan pótolni.

28. Anthico (válaszként erre: 27. - Anthico)
2011. jan. 8. 15:01

Javítás:


"Amúgy én nem akarom ezt olyan komolyan venni, h 1000 ft-ért hajlandó legyek venni csodalisztet."

27. Anthico (válaszként erre: 26. - 4c35511f0b)
2011. jan. 8. 15:01

Már a puff rizs is 3-as?:O Mi alapján? Nekem A karcsúság receptjei című könyve van meg és az az összevont, bővített kiadású könyv az update-ről.

Amúgy én nem akarom ezt olyan komolyan venni, h 1000 ft-ért hajlandó leszek venni csodalisztet.Elhiszem, h jó, de ennyire azért nem mászok bele. Azoknak biztos jó, akik pl nem mozognak mellette, csak ezzel akarnak fogyni. Cukor, fehérliszt felejtős, mellette én heti 5x edzek.

Csak keresem az ötleteket, mit tehetnék a fehér liszt helyére. Bár testépítő fórumokon hajdinalisztről is olvastam, de azt még sehol se láttam.

2011. jan. 8. 14:55

Mert évekig a zabkorpa, zabpehely, puf.rizs stb. 1-es volt, most az új besorolás szerint lett minden tiltott, tehát logikus ha régi (recept)könyvet veszel abban ezek ott vannak.


Az én véleményem: eheted ezeket fogyni fogsz, persze nem dögivel (de ez eddig is így volt, ehhez nem kell Norbi).

25. Anthico (válaszként erre: 24. - Vakri)
2011. jan. 8. 14:48
Akkor végképp nem értem, h jó néhány 1-es kódú édességhez, sütihez miért adhatunk zabpelyhet? :S
24. vakri
2011. jan. 8. 12:47
Megkérdeztem tegnap Norbitól facebookon, a zabpehely és a lisztje is 3-as. Ezt igazolja az is, hogy két hete leváltottam a Norbi lisztet kilófalóra, aminek 80%-a zabpehelyliszt, és majdnem 3 kilót híztam azóta. Dobtam is ki a szemétbe, és inkább vettem U1 lisztet, bár sokkal drágább, de nem azért költöttem egy éven keresztül Norbi lisztre, hogy most visszahízzam.
23. VTünde (válaszként erre: 20. - Vaczila)
2011. jan. 7. 22:39

Hát ez nagyon érdekes...akkor inkább szokjam meg? :)


Hú, köszi az info-t a %-os arányról, így már érthető!

22. valcsi
2011. jan. 7. 20:08
Na meg is jött a profi válasz :)
21. valcsi (válaszként erre: 19. - VTünde)
2011. jan. 7. 20:07
Régebben olvastam itt a Hoxán a Norbis fórumon, hogy a zabpehelyt aprítják abból korpa lesz, és ha őrlik akkor liszt. Nekem is hihetetlennek tűnt, de a hozzászóló ebben utazott. Mivel a liszt könnyebben felszívódik, ezért azt hiszem 3-as lesz a kódja. De a fórumon rákérdezhetsz, ott nagyon tudják ezt!
2011. jan. 7. 20:03

A darált zabkorpa nem ugyanaz mint a darálatlan, mert ha finomra van őrölve, akkor már nem lesz 1-es kódú. Egyébként a zabpehely és a zabkorpa is 1-es kódú.

Válaszolva egy korábbi észrevételre:

Norbinál van egy bizonyos 80-20 %-os szabály. Miszerint ha 1-es kódú ételben a 2-3as kódú összetevő nem tesz ki 20 %-nál többet, akkor az még 1-esnek számít. Így lehet hogy Norbis süteményreceptben is előfordulhat banán, vagy más , nem 1-es kódú összetevő.

19. VTünde (válaszként erre: 18. - Valcsi)
2011. jan. 7. 19:55
A darált zabkorpa nem ugyanannyi mint a darálatlan? Az furcsa lenne, én ezt kérdeztem :)
18. valcsi (válaszként erre: 17. - VTünde)
2011. jan. 7. 19:50
A kód változik, és az állaga, az ízvilága megmarad.
17. VTünde (válaszként erre: 14. - Valcsi)
2011. jan. 7. 19:17
Sejtettem, de azom nincs, szerzek akkor. Ez semmin nem változtat ha ledarálom mert úgy jobban ízlik ugye?
16. VTünde (válaszként erre: 12. - Anthico)
2011. jan. 7. 19:16
:)
2011. jan. 7. 19:04

Bár végül is nem világvége, ha 3-as kód kerül az ételbe, attól reggel ugyanúgy lehet enni, max esti filmezéshez nem csipegetünk belőle :)

Bár lehet, h a sok 1-es kódú lefokozza az ételt 2-essé, hiába kerül bele 1 adalék 3-as :) És azt ugyanúgy lehet enni délelőtt , sőt 2-ig is :)

14. valcsi (válaszként erre: 11. - VTünde)
2011. jan. 7. 19:04
kávédaráló
13. Anthico (válaszként erre: 10. - Mira0512)
2011. jan. 7. 19:03
Igen, tudom. Csak érdekes, h Norbi az 1-es kódú muffinba is tesz zabpelyhet (10 dkg), az árpakásakrémbe is (7 dkg), a csokis rostkekszbe is (7,5 dkg), stb....
12. Anthico (válaszként erre: 8. - VTünde)
2011. jan. 7. 19:00
Elvileg igen, mert van Norbinak is 1-es madárteje :)
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook