Búzakorpa vagy zabkorpa a jobb? (tudásbázis)
Az eredeti témához visszatérve:
azért annyi infót találtam még neten, hogy a zabkorpa kolereszterincsökkentő hatású, azaz emiatt érdemeseb azoknak fogyasztani, akok ilyen problémával szenvednek. Tudtom szerint nincs kolereszterinproblémám. De lehet, hogy érdemes lenn vegyítve enni?
Ez a különbség ember és ember között: azt hiszed kényszeredetten lököm ide, pedig én képes vagyok tényleg szívből nevetni. Veled ellentétben.
Próbálj megbékélni magaddal, mert addig mindenkit ellenségnek fogsz látni... de ez már a te dolgod.
Részemről lezárva ez a beszélgetés.
Pá!
zabkorpával még soha nem próbáltad?
az isteni!!! :D a hagyományos tejbegrízt lepipálja!
HÚÚÚÚ!
Már megint egymásnak esünk??? Szerintem nem kell egymást szidni, mindenkienk jogában van bármiben hinni, legyen az paleo, vegetáriánus vagy akár vércsoportos.
Én speciell nem gondolom, hogy hoszú távon kibírnám a CH szegény életmódot, de lehet, hogy egyszerűen nincs is hozzá kedvem, vagy éppen nem tudnék napi x-ezer forintot kiadni pl. csirkemellfilére. PONT. Nem is ez a téma, úgyhogy hagyjuk is.
Ma reggel kipróbáltam a búzakorpát a zabkásámba, és igazából nem éreztem komoly ízváltozást. Mint említettem nem tisztán csak abból csinálom a kását, így valószínűleg ezért nem éreztem fűrészporosnak (ahogy mások azt említették). Ja, és jó sok folyadékkal csináltam, és adtam időt, hogy feltelítődjék.
Kedves Ansh: Napi szinten megiszokl 1,5 l teát (tönnbyire saját szedésű gyógynövényekből), 2x2 dl tejes hosszú kávét, kb. 2,5 dl vaníliás italt, valamint minden wc ügylet utáni kézmosáskor kb. 1 dl vizet, Ezen kívül sportolás előtt/közben/után egy csomó vizet, igény szerint. Úgyhogy bízom benne, hogy nem fog megrekedni bennem a dolog. :)
azt hiszem itt a hangsúly a kiegyensúlyozott-on van.
aki kiegyensúlyozottan táplálkozik, az egyik típusú diéta szerint sem lesz elhízott :))
:D :D neked aztán bajod lehet az egész világgal... :D
olvastam, ment...
de a kismalacos témát szívesen bemásolnám :D :D
rád illik :D :D
A vegetáriánus élet MÁS téma!! :)
Ebben a fórumban ALAP a husika fogyasztása. Ebből a szemszögből vizsgálódunk. :)
Ezt magyarázd annak, aki rendes vegetáriánus és karcsú a rengeteg gabonafogyasztástól :DDDD
Kiegyensúlyozottan evő vegetáriánus SOHA nem kövér, pedig rengeteg gabonát eszik. Lehet gondolkodni, hogy miért.
A glutén ártalmasságát és a fogyást nem feltétlenül keverném össze. Igaz, a paleo pl. gluténmentes étrend, és kétségkívül fogyaztó is, de ez a CH-szegénységének köszönhető elsősorban.
Viszont igaz, hogy a glutén nem tezs jót mindnekinek. A Mo-n kapható zabkészítmények, hacsak nincs rajtuk másképp jelölve, kívülről szennyeződnek gluténnal, mert olyan üzemben állítják elő őket, így a komoly gluténérzékenyek, akiknek orvosilag tilos ilyen temréket enniük, zabot sem fogyazsthatnak. Aki paleo-zik megelőzésképpen, az kis mennyiségben fogyazstja.
Agresszív kismalacot vacsoráztál? :)
Aki fogyni akar, az ne egyen gabonaféléket! A zab tudtommal nem tartalmaz glutént, de ha tartalmaz is, nem olyan veszélyes, mint a búza. Nyilván vannak tőlem okosabbak is, akik tudományosan alátámasztanák, de én így olvastam, így tudom. Ezért fér bele néhány diétába ellentétben a búzával. Lassabban szívódik fel. Azt hiszem.
A búzakorpa is a jó oldalon áll. :)
Mert teljes kiőrlésű és ahogy írták is, ez áthalad a beleinkben, segíti az emésztést.
A fehér liszt annyira finomra van őrölve, hogy pont az aprósága miatt megakad, megtapad a beleink falán, akár gyulladást is okozva ezzel, bla bla...
Csak a fehér liszt az ellenség! :D
/Meg persze a cukor, de ez másik téma... :D/
Úgy értettem én is.
És pont a búzakorpa a különbség, nem?
Én elhiszem, hogy felejtős, de miért is????
Alacsonyabb a kalóriája, alacsonyabb a CH és zsírtartalma, viszont a fehérjére épp csak 1g-mal kevesebb.
Légy szíves magayrázd is meg, ha már azt írod, hogy szerinted felejtős!
Attól, hogy búza, még nem jelenti azt, hogy az rossz. Elvégre a tk. liszt pont a búzakorpa miatt annyira gáz, mint a simaliszt.
További ajánlott fórumok:
- Norbi süteményei közül sokhoz kell zabkorpa, viszont csak zabpelyhem van. Ha ezt porrá darálom, használhatom korpa helyett?
- Használt már valaki búzakorpa tablettát? Fogytatok tőle? Mik a tapasztalatok?
- A zabkorpából készült zabkása is diétás reggeli, ugye? És reggeli edzés előtt 1 órával ehetem? Vagy mit ajánlanátok?
- A búzakorpa jótékony hatása a diétában
- A zabkorpától és a zabpehelytől, kinek volt erős bélmozgása?Vagy csak nekem van ilyen! És mivel szüntethetném meg?
- Melyik "jobb" szénhidrát az alma vagy a zabkorpa?