A zabkorpából készült zabkása is diétás reggeli, ugye? És reggeli edzés előtt 1 órával ehetem? Vagy mit ajánlanátok? (tudásbázis kérdés)
Látom, régebbi fórum, de hátha olvassa valaki.
Ha szereted a zabkorpát, jó reggeli. (Én a zabpehelyhez szoktam tenni egy keveset.)
Egyébként 10% fehérje is van benne.
Inkább azt javasolnám, hogy edzés után reggelizz, ha erre módod van, és akkor a zabkásádba tehetsz valami fehérjetartalmú dolgot, túrót mondjuk.
Kása minden megfőzött gabonaféleség, még német oldalon is láttam Kasha-nek leírva. Bármiből lehet, akár búzából is. Nem az határozza meg, hogy pehelyből vagy korpából van. :D
"Svájciul" ez a Müsli.
Ez nem feltétlenül igaz.
én szénhirdát diétán vagyok betegségnél fogva. soha nem fogytam a fehérje alapú diétákkal.
Viszont így, hogy meg van mikor milyen szénhidrátot ehetek, így hamar pörögnek lefelé a kilók. A tejet, kefirt, joghurtot kerülnöm kell, vele együtt a mézet, cukrot és minden fehérlisztes terméket.
Szóval nem rossz a szénhidrát, csak a jó fajtát kell enni!
én kihagynám még belőle a mézet, olajos magvakat és a gyümölcsöt is :D
így ránézésre ez elég rendes szénhidrát bomba, semmi fehérje.
aki fogyni szeretne, annak a lehető legrosszabb reggeli :S
http:// www.nosalty.hu/recept/kollath-reggeli
Nezd meg ezt a receptet, csak ajanlani tudom. Itt csak a recept van, de ha rakeresel neten a kollath reggelire, akkor biztos talalsz oldalt, hogy mert olyan jo ez a reggeli es melyik osszetevo mire jo.En modnjuk kihagyom az aszalt gyumolcsot. :)
A korpa is úgyan olyan jó, lassan szívódik fel.
Szeritnem eheted edzés előtt.
A zabkorpából készült zabkása is diétás reggeli, ugye? Rengeteg helyen olvastam, hogy milyen egészséges és diétás kaja, de mindenhol zabpehellyel írták, nekem pedig a kásás jobban ízlik...
És reggeli edzés előtt 1 órával ehetem? Vagy mit ajánlanátok? Sajnos mindenhol mást írnak :/
Köszi a segítséget!