Hogyan kell csinálni a "tejbegrízt" zabkorpából? (tudásbázis kérdés)
Így van! Én is így szoktam csinálni. Fahéjjal vagy diab.lekvárral isteni!
Tökre olyan, mint a gríz.
Én el szoktam keverni kevés hideg tejjel a zabkorpát mielőtt belekeverném a forró tejbe. Kicsit még főzöm, majd elzárom a gázt és azután édesítem. Esetleg gyümölcsöt is keverek bele ízesítésként. Gyümölcs nélkül fahéjjal ízesítem.
Szerintem nagyon finom.
Én nem szoktam főzni, miután beleteszem a korpát.
A tejet mikróban felforalom, édesítővel fahéjjal elkeverem, aztán bele a zabkorpa. Valóban isteni.
De lehet. Nagyon finom.
Tejbegríz
Hozzávalók 1 adaghoz:
Zabkorpa kb 6 dkg
3 dl tej
Tejet felforralod, és lassan adagolod hozzá a zabkorpát, úgy , mint a darát tennéd. Ha elég sűrűnek találod, akkor még pár percig kevergetve főzöd, és édesítővel beízesíted. Utána még sűrűbb lesz, ahogy hűl. Olyan mint az igazi!
CH 1 adagban kb: 50 g
További ajánlott fórumok:
- Mp 3-at mire kell konvertálni, hogy zenei cd-ét tudjak csinálni, amit normál cd lejátszón is le lehet játszani?
- Mennyi felülést kell csinálni ahhoz, hogy sok édesség mellett is csökkenjen a has?
- A szakítás "művészete", vagyis miként kell csinálni?
- Hobbiból szoktam varrogatni és érdekelne, hogy ha egyéni vállalkozóként szeretném ezt csinálni kell hozzá szakirányú végzettség?
- Hogy kell elkészíteni a menzás tejbegrízt?
- Segítsetek tejbegrízt csinálni :-)