Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell csinálni a "tejbegrízt" zabkorpából? fórum

Hogyan kell csinálni a "tejbegrízt" zabkorpából? (tudásbázis)


9. od (válaszként erre: 3. - Hoxa)
2008. márc. 16. 15:54

Így van! Én is így szoktam csinálni. Fahéjjal vagy diab.lekvárral isteni!

Tökre olyan, mint a gríz.

8. csibi59 (válaszként erre: 3. - Hoxa)
2007. nov. 6. 07:41

Én el szoktam keverni kevés hideg tejjel a zabkorpát mielőtt belekeverném a forró tejbe. Kicsit még főzöm, majd elzárom a gázt és azután édesítem. Esetleg gyümölcsöt is keverek bele ízesítésként. Gyümölcs nélkül fahéjjal ízesítem.

Szerintem nagyon finom.

2007. okt. 30. 17:02
Köszönöm szépen!
2007. okt. 30. 15:50
Felforr 2r-rel. Néha beragad 1-2 billentyű.
2007. okt. 30. 15:49

Én nem szoktam főzni, miután beleteszem a korpát.

A tejet mikróban felforalom, édesítővel fahéjjal elkeverem, aztán bele a zabkorpa. Valóban isteni.

4. caravell (válaszként erre: 3. - Hoxa)
2007. okt. 30. 15:45
Miket tud meg az ember? Köszönjük :)
3. Hoxa
2007. okt. 30. 15:14

De lehet. Nagyon finom.



Tejbegríz


Hozzávalók 1 adaghoz:

Zabkorpa kb 6 dkg

3 dl tej


Tejet felforralod, és lassan adagolod hozzá a zabkorpát, úgy , mint a darát tennéd. Ha elég sűrűnek találod, akkor még pár percig kevergetve főzöd, és édesítővel beízesíted. Utána még sűrűbb lesz, ahogy hűl. Olyan mint az igazi!

CH 1 adagban kb: 50 g

2007. okt. 30. 14:21
Sztem korpából nem lehet grízt csinálni,mert a korpa nem vesz fel annyi folyadékot. Biztosan korpára gondolsz? Kukorica darából lehet, az biztos. Meg a zabpelyhet meg lehet csinálni tejjel sűrűre főzve kásának.
2007. okt. 30. 14:06
S.o.s. hogyan kell csinálni a "tejbegrízt" Zabkorpából? Sürgős lenne.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook