Segítsetek tejbegrízt csinálni :-) (beszélgetős fórum)
Na várjatok csak:D leírom én hogyan készítem, merthogy imádom a tejbegrízt:)))
1 liter tej, felteszem forrni
amikor már látom hogy kezd forrósodni, de még ne forrjon, mert akkor pillés lesz amit nagyon utálok!!
Na szóval, beleteszek egy csipet sót, 3 evőkanál cukrot, összekeverem és kicsit lassúbb fokozatra veszem a tűzhelyt.
Majd jön a lényeg, mert nem szeretem ha csomós!! :)
Előkapom a búzadarát, egy fakanalat és egy evőkanalat. Egyik kezemben a fakanál, másikban az evőkanál. A fakanállal keverem a tejet, közben az evőkanállal grízt szitálok a tejbe, szitálok, nem öntöm! :) kb 8-10 evőkanál grízt szoktam beleszitálni folyamatos keverés mellett a tejbe.
Aztán még pár percig keverem és kész is.
Ha sűrűbb lett, akkor miután elzártam a tűzhelyt öntök még rá kis hideg tejet, és jól összekavarom... hmmm nagyon finom... :DD én darált cukros kakaóporral szoktam megszórni a tetejét ... jó étvágyat:)
Látod Ramoona......így már biztos megmered csinálni!!!!!!
Jó főzőcskézést......a végeredményt majd írd meg!!!!!!
Én sosem teszek bele cukrot, felesleges.
Mikor forr a tej, akkor teszed bele evőkanalanként a darát, közben pedig kevergesd, hogy ne legyen csomós.
7-8 lapos evőkanál darát tegyél bele.
Forrás: desszert.eu
Hozzávalók (kb 1 adaghoz)
500 ml tej
1 csipet só
65 g búzadara
40 g kristálycukor
1 teáskanál vanília esszencia/vanillin cukor 1 cs.
Elkészítés
1. A tejet feltesszük főni a csipet sóval.
2. Kimérjük a cukrot és a búzadarát, majd összekeverjük őket.
3. Mikor forr a tej, takarékra vesszük a tűzhelyet, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukros-búzadarás keveréket, valamint a vanília esszenciát.
4. Addig tartjuk a tűzhelyen - folyamatosan keverve -, míg be nem sűrűsödik a tejbegríz.
5. Melegen tálakba szedjük, majd fahéjjal, vagy kakaóporral megszórva, esetleg valamilyen lekvárral tálaljuk.
Nálunk ez a recept vált be:
4 evőkanál kristálycukor
2 csomag vaníliáscukor
1 liter tej
8 evőkanál búzadara
A cukrot és a darát összekeverjük. A tejet feltesszük forrni, miután felforrt, hozzáadjuk a darát, és folyamatos keverés mellett melegítjük, amíg a gríz nem sűrűsödik.
6evőkanál darát tegyél,úgy pont olyan lesz amilyet szeretnél!!!!!
Remélem segítettem!!!!!
További ajánlott fórumok:
- Egyedül akarom végig csinálni! Mire vigyázzak? Tapasztalt anyukák segítsetek!
- 10-hónapos babának főzhetek tejbegrízt?
- Mit egyen a 9 hós lányom tápszer, tejpép, tejbegríz helyett vacsorára?Egyiket sem fogadja el!!!!Segítség!!!
- 16 hónapos fiam nem issza a tápszert.Főzhetek belőle neki tejbegrízt?
- Hogyan lehet tejbegrízt/-rizst főzni anélkül hogy leégne?
- Hogy kell elkészíteni a menzás tejbegrízt?