16 hónapos fiam nem issza a tápszert.Főzhetek belőle neki tejbegrízt? (tudásbázis)
Ha ez igaz lenne, több vesebeteg generáció élne kis hazánkban.
Már egy éves kor alatt kaptak tehéntejet.
Mi úgy használtuk fel azt a tápszert, ami nem ízlett a lányomnak (és nem akartam a kukába dobni), hogy gyümölcsléhez kevertem. A gyümölcslé sűrűségétől függött, mennyi tápszert adtam hozzá. Úgy nagyon szerette, főleg ilyen melegben nagyon jóleshet nekik. Végül is olyasmi így, mint egy gyümölcsturmix.
én a főzelékhez is keverek tpit, rá van írva a dobozára, hogy lhet, turmixnak, tejbepapinak, mondjuk sokban függ, hogy milyen . én szentánoskenyereset használok, mindenkt, de mindent lehet belőle csinálni, a lányom is eszi
ekkora gyereknek tápszer?tiszta tehéntejet is lehet már adni neki
Szia.Az én lányom már 12 éves soha nem itta a tápszert már 9 honaposan töltöttkápósztát kapott,semmi baja nem volt.nem kell anyira papirforma szerint nevelni öket.
A nagyfiam (6 éves) 1,5 évig szopott, és sosem szerette a tehéntejet, rudi, joghurt, így szereti, de a mai napig kevés tejet vagy kakaót iszik.
Viszont a kicsi 2 éves, kiinna egy tehenet is. :P
Szia! Lehet, hogy ettől volt, de nem biztos. Nekem ezt a gyógyszerész mondta, mikor beteg volt a kisfiam és mondta, hogy még úgy sem eszik tejet. Én pedig 1 éves kora után már tejet adtam neki. Akkor kérdeztem ,hogy miért nem ehet és ő ezt válaszolta. Akkor egyébként hasmenése volt és azért mondták, hogy a tápot adjam neki.
Nahát, nem is tudtam, hogy vesebetegséget okozhat.
Én írtam ki ezt a kérdést jó régen.
A kisfiam vesetágulattal született, sokat voltunk miatta kórházban.Most már 26 hónapos, és nem issza meg a tejet, kakaót.Lehet ösztönösen tudja mi a jó neki...
Tejpépet eszik, joghurt, túrókrém, túrórudi-ezeket szereti.
Sziasztok!
Az igaz, hogy 16 hósan már nem kéne tápszer, de az orvosok és a védőnők a junior italport javasolják, mert állítólag 2-3 éves korig nem jó a tehéntej, mert vesebetegséget okoz. Ezért adom én a 17 hós fiamnak felváltva reggel kakaó este táp.
ÉN a nagyfiammal jártam úgy bevásároltam bébiételből, és nem ette meg egyik napról a másikra, eladtam egy-egy ismerősömnek - vagy pedig ajándékba adtam, így sikerült megszabadulnom tőle.
Szerencsénk volt, nem volt szükség tápszerre, de úgy látom vannak leleményes anyukák akik mindenből tudnak mindent csinálni.
Csak így tovább ;)
16 hónapos gyermeknek már nem kell tápszer.Az én lányom 7 hónapos korától tápszer helyett kakaót kapott. 16 hónaposan már ehetné, amit magatoknak főzöl, ha nem túl fűszeres és nem túl zsíros.
Nem gondoltál még rá, hogy főzhetnél neki finom gyermekebédeket is? Kicsit dolgozni kell vele, de a gyerek egészsége megérné.Esetleg magatoknak amit főzöl azt is eheti, ha főzelékféle, mártások főtt krumplival, hússal stb. stb.
16 hónaposan már nem kell neki tápszer!!Vagy allergiás a tehéntejre?
Szerintem ha egy 16 hónaposnak már nem kell a tápszer akkor adj tejet.
Én rengeteg mindent készítettem belőle,többek között tejbegrízt is, mindkét fiam imádta. Még főzelékbe habarásnál is ezt használtam tejföl helyett.
Gríznek megcsinálva semmi baja sincs vele, csak inni nem akrta se cumiból se pohárból.
Enyém sem itta már akkor. Akkor már tehéntejet adtam neki(igaz nem boltit) és főztem bele grízt és egy kis cukrot.
add oda valami ismerősnek, vagy cicának.. de minek eröltetni, ha nem kell neki?
Az elején leírtam, hogy elég sokat megvettem belőle régebbem, mert hiánycikk volt, és megmaradt.Nem akarom kidobni, ezért kérdeztem, hogy lehet felhasználni.Amúgy tejből csinálom a tejbegrízt neki.
16 hónapos gyereknek minek már a tápszer? nem csodállom, hogy nem issza meg :)) elég nagy más, jóformán bármit megehet, megihat.
Ha bírja a tejet miért ne???
Főzhetsz belőle tejbegrízt,de először vizzek főzd a grízt,utánna add hozzá a tápszert.Az én fiam se akarta enni már ennyi idősen a tápszert,én a krumplipürét is kész tápszerrel hígitottam.Jó a főzelékekhez is,almához meg mindenhez amit már adsz neki.Megpróbálhatod a Sinlak port is.Nekünk a doktornő felírta,ahhoz vannak receptek is.
Én is pont így csinálom és az én fiamat is Péternek hívják:-)...én még bébideszertekkel is össze szoktam keverni. kecskemétis szilva, barack, eper stb. A maradékot meg én eszem meg.
Tök változó, melyik mennyit eszik. Az enyém is többségében a pépes motyót hajlandó megenni. Kivéve a sültkrumplit és a virslit. A gyümölcsöt meg nem enné. Viszont pörköltőrült, úgyhogy a rakott kaják, a gulyás, meg miegymás, ami pörkölt alapú, azt mind tömi. A reggelit belé kell könyörögni + 210 tej a mese előtt, ebédel egy babakaja mennyiséget, aztán mégegyszer "ebédel", mikor felkel. Délután egy túrókrém, joghurt vagy valami hasonló, este meg egy szendvics általában. ...vagy apa vacsorájának a fele.:-))) Lefekvés előtt elszopogat még 150 körüli tejet.
Amúgy mit, mennyiszer milyen mennyiségeket eszik egy 16 hónapos gyerkőc tapasztalataitok szerint?A enyém hány a darabos kajától, így eléggé pépesítem még mindíg.
Miért nem laksz Pesten??? Én meg felvásárolom mostanában a DM-t azért a bizonyos 3-as tápszerért, mert nincs aza Isten, hogy a törpe megigya a tejet.... Amikor megjön a gyes, ki vannak fosztva, nem is lehet kani a hó közepéig.
Már elmúlt egy éves,zöldség levest, krumpli pürét,könnyű kajákat is adhatsz neki.
Egy 16 hónapos gyereknek már lehetne adni alacsony zsírtartalmú tejből főzött grízt.
Este meg nyugodtan ihat kakaót.
Aha, ha lehet utólag a főzött cuccba, mert kinyiffantasz egy csomó vitamint.
További ajánlott fórumok: