10-hónapos babának főzhetek tejbegrízt? (tudásbázis)
Ha bemész egy hipermarketbe ott is vannak már 6-7 hónapos babának is adhatü tehéntej alapú pépek, pürék. Ez is szemlélet kérdése. Vannak olyan gyerekorvosok, akik szerint lasan fokozatosan kell hozzászoktatni a szervezetet a tehéntejhez, glutén tartalmú ételekhez és ezt már 6-8 hónapos korban el kell kezdeni. Mások meg azt mondják hogy 1 éves kor alatt semmit.
Szerintem egy 10 hónaposnak már 1,5-es tejből nyugodtan lehet tejbegrízt főzni.
Lehet kapni tej nélkül (vízzel) elkészíthető tejpépeket (hipp, milupa, babylove, stb...).
Az én kisfiam nagyon szereti őket. Most 13 hónapos, de még mindig azokat csinálom neki...:DDD
De simmán grízt lehet adni nekik nem?
10hós baby
Szia! nekem ikreim vannak én adtam nekik tejbegrizt semmi bajuk nem lett, söt még tápszerböl is készitettem neki. de volt olyan hogy cukros vizzet felfözztem és ebbe fözztem meg a grizt kicsiknek be vát bajuk nem lett .enyémek ilyenkor még hus levest is kaptak rengetek zöldségget össze turmixolva hus levével
volt én kiprobáltam pörkoltet tésztával turmixoltam ami nem tul füszeres és ök meg ették bevált nekik krisztina38
Nekem a mai napig semmi bajom a tejtől és származékaitól:)
de egyetértek: teljesen felesleges kockáztatni.
A gyomorprobléma attól is lehet, hogy a népesség bizonyos részéből felnőtt korban már hiányzik egy enzim, ami szükséges a tej valamely alkotójának (asszem a tejcukor, de nem biztos)lebontásához.
A felnőtt kínai lakosságból pl szinte teljesen hiányzik, így ők nem nagyon ihatnak tejet:)
Nem, te egy eset vagy a sokból, és természetesen ezáltal nem lehetsz viszonyítási alap.
Gondolom, ez érthető:-)
sziasztok!
Nektek milyen volt a folyasotok amikor allapotosak lettetek? Nekem ebben a honapban nemkene megjonnie :)
További ajánlott fórumok:
- Mit egyen a 9 hós lányom tápszer, tejpép, tejbegríz helyett vacsorára?Egyiket sem fogadja el!!!!Segítség!!!
- 16 hónapos fiam nem issza a tápszert.Főzhetek belőle neki tejbegrízt?
- Hogyan lehet tejbegrízt/-rizst főzni anélkül hogy leégne?
- Hogy kell elkészíteni a menzás tejbegrízt?
- Tudja valaki, hogy milyen fajta kakaóport adtak a suliba a tejbegrizhez? Imádtam az ízét!
- Óvodai tejbegríz