Használt már valaki búzakorpa tablettát? Fogytatok tőle? Mik a tapasztalatok? (tudásbázis kérdés)
egyetértek veled teljesen.
szerintem azért szeretik az emberek a tablettákat, porokat, mert az olyan "hiteles", "orvosi",attól aztán lehet csodát várni:D a sima zacskós zabkorpa túl egyszerű és semmiképp sem trendi:D
én a sima zabpehelyre esküszöm egyébként, szénsavmentes ásványvízbe áztatva (tejjel nem bír a pocim ha nem muszáj).
Én is vettem, de szerintem gyümölcsjoghurtba téve teljesen jó.
Várom a hatását:)
Oszinten lanyok, miert nem eszitek a zabkorpat??? Sokkal egeszsegesebb es joval olcsobb, mint tablettaban beszedni... En pl uzsonnara egy natur joghurtba belerakok lenmagot, zabkorpat es zabpelyhet, hagyom, hogy duzzadjon egy orat, megeszem, iszom ra jo sok vizet es garantaltan nem vagyok ehes... Mellesleg a tabletta arabol tobb kg buzakorpat vagy zabkorpat vehettek... Amit fel tudtok hasznalni masra is: en evvel csinalom a nokedlit, a palacsintat, sutemenyeket es igy vacsorara is ehetem es fogyok..
Elnezest, hogy igy belekontarkodok, de nem ertem, miert jo a tabletta, ha meg lehet enni termeszetes formajaban is a sok adalekanyag nelkul?
Sziasztok!
Dorka: Én kb. 20 éve ettem először jó ideig a búzakorpa tablettát. Segített a fogyásban.
Aztán mostanság is ettem. Ebéd előtt fél - egy órával 5 db-ot sok folyadékkal. Garantálom, hogy csak a fele ebédet fogod megenni. :) De szerintem nézd meg több helyen is a 150 db-ost, mert szerintem olcsóbban is megkapod.
Igyál sokat, főleg evés előtt, és nem fér beléd annyi kaja az tuti:)
A pu erh kapszula amúgy nekem csökkentette az étvágyam, csak a bélpucoló hatása a legrosszabb helyzetekben ért utol, szóval most egy kicsit abbahagytam a szedését:)
Még nem kezdtem el szedni :)
még gondolkozom azon h.mi lenne a jobb,ez vagy vmi étvágycsökkentő szer,v.nem tom.
kéne vmi h.ne egyek mindig sokat,meg h.ne jöjjön rám az éhségroham,de olyan sok ilyen szer van hogy nem tudok dönteni köztük.
azért is kérdeztem hogy ez bevállt e már valakinek.
de ezek szerint nem sok mindenki próbálkozott ezzel.
Az tényleg nem sok.
Naponta hányt kell beszedni?
Én most pu erh kapszulát szedek, de majd ezt is szeretném kipróbálni.
Köszönöm a választ :)
Amugy nem kerül sokba,a 150 db-os tablettát én 1350Ft-ért láttam.
A búzakorpának az a lényege, hogy magas a rost tartalma, ami a hasban megduzzad, és teltség érzetet kelt így amíg ott van.
A másik dolog, hogy a rostokkal együtt az ételmasszából egyenletesen szívódnak fel a tápanyagok, és az inzulingörbe egyenletesebb. Ha a vércukorszint hirtelen ugrik fel,akkor hirtelen is esik le, és már ott is van a jel az agyadban, hogy újratölteni, enni kell.
A kitartást nem helyettesíti, de segíthet. Szerintem mielőtt megvennéd a tablettát, vedd fontolóra, hogy kell-e neked az a segédanyag, ami pl. összetartja. DM-ben, bio boltokban lehet kapni tiszta búzakorpát is.
Ízre lehet, hogy elsőre furcsa, de szerintem ez az aternatíva jobb. Alapvetően ez is szárazanyag, jobban sűríteni nem lehet, és a mennyiség a fent leírtakból adódóan lényeges.
Ezt egy kis vízzel, tejjel vagy pár kanál joghurttal összekeverve lehet fogyasztani, étkezés előtt 1-2 kanállal. Vagy ha reggalire műzlit eszel akkor abba is keverheted.
Sok iskert ;)
Én még nem használtam.
Sokba kerül?
További ajánlott fórumok:
- Akik használtak(nak) fogyasztó tablettát, port, teát, shake-t, ide!
- Milyen tablettát használtok gépi mosogatáshoz?
- Procurves mellnövelő tablettát használt már valaki?
- Szedtél már Daedalon tablettát? Ha igen, akkor használt?
- Használt már valaki Klion tablettát?
- Használt már valaki luffeel homeopáthiás orrspray-t és tablettát? Mik a tapasztalatai?