Tényleg remekül fogyaszt a barnarizs, zabpehely, zabkorpa "trio"? (tudásbázis)
A témához csak annyit fűznék hozzá, hogy fogyasztani nem hinném, hogy fogyasztanak, de én pl. a zabkorpát nagyon szeretem, mert akinek ilyen lassú az anyagcseréje, mint nekem, annak bizony jól jön... :)))
Leginkább tejbezabit szoktam belőle csinálni, mikor édességhiányom van, kakaóval édesítővel nagyon fincsi (még a párom is szereti, pedig ő aztán mindent kerül, ami diétás. :D).
Igen, a naplómban írtam, hogy nem fogytam, de akkor még közöm nem volt a zabpehelyhez.
Egyébként én sem vitázom, nem szokásom:)
Itt semmikor, de a naplódban igen.
De mindegy, nem vitázni akarok, csak pont az ilyen általánosítások vezetnek egyeseket félre :o)
Tényleg kár erre pazarolni! Sokkal jobb, ha az 1500kcal-ba "csokika", "sütike" ,"tésztácska" fér bele:)
Mennyivel, de mennyivel egészségesebb:D
Több éve eszem a barna rizst,nem fogyaszt(magas ka-
lória),de soká éhezem meg tőle és nagyon jól lak-
tat és így nem nassolok.
Kalória tartalom az egyértelmű.
Hogy milyen gyorsan szívódk fel, vagyis hogy milyen magasra dobja meg a vércukor szintet (glikémiás index), milyen heves inzulin reakciót vált ki, és hogy utána hogy fog visszazuhanni a vércukrod, minek következtében jön az édesség utáni vágy meg a falásroham... Hát Neked ez varázslás meg hiedelem?
Azért 10dkg zabpehely meg 10dkg "55" tojásos száraztészta, nem említhető egy lapon:)
Én pl. 10dkg zabpelyhet 2 evésre alig tudok megenni, vegyük azt, hogy 4x eszik valaki egy nap... akkor is csak 750kcal-nál jár!
Ez sok?
Én speciel pont annyit tudok barnarizsből enni,mint a simából...
Tényleg egészségesek több szempontból is, de ettől még nem fogyaszt.
Ha ebből eszik valaki sokat, ugyanúgy hízni fog...
Én a zabkorpára esküszöm. Kétnaponta csinálok zabkorpából kekszet magamnak, és ha baromira édesség ehetnékem van, megeszek kettőt, egy pofa tejjel, és máris jól vagyok. Ha nincs időm leülni enni akkor is menet közben be tudok kapni egyet. A csokis rostkeskszet alakítottám át ehetővé, nekem az sajnos rettenetes volt. Jó hónapja másfél eszem rendszeresen, napi minimum 3-4 darabot, és minimum 3x megyek a kishelységbe is. Én, aki előtte heti 1-2x jártam arra! Jah, és ehhez rengeteg folyadék! Egyre gyakrabban kell sütnöm, mert a srácaim is rendszeresen rájárnak, nagyon ízlik nekik is. Ha valakit érdekel leírom a receptjét, meg felteszem a receptek közé is.
15 dkg zabkorpa leforrázva 2,5 dl édesítős tejjel, Ha kihűlt egy kemény massza lesz belőle. Ebbe egy tojás, 8-10 dkg light margarin, fél sütőpor. Ez az alaprecept. Ezt szoktam dúsítani, így mindig más lesz az íze: Egy ek. kakaó vagy kókuszreszelék, citromhéj plusz citromlé, apróra vágott egy két marék dió vagy mogyoró vagy aszalt gyümölcsök. Határt csak a fantázia szab. Sztem jó lehet úgy is, ha párolt reszelt almával forrázod le, és bele fahéjat. Meg is próbálom legközelebb. Szóval mindezeket összegyúrni, vizes kézzel góbócokat azt kilapítva sütőpapíron kis pogácsaféléket sütni. Kb 10-15 perc a sütőben. Mindegy a massza sűrűsége, volt, hogy kanállal kellett a tepsibe raknom úgy is isteni lett. De ha híg lehet sűríteni zabpehelyliszttel.
Én szoktam tejberizst is készíteni:D
Vízben főzöm meg, aztán mikor megpuhult, mehet rá a tej+ az édesítő:)))
Ma is ez volt a vacsi:)
Ettől nem tudsz hízni, már csak azért sem, mert úgy eltelít, hogy képtelenség sokat enni belőlük.
Nekem bejöttek. Ezeket ettem, zöldséget, meg cs.mellett- és sikerült 3 hónap alatt 14kg-ot fogyni.
Nem éheztem, a vérképem jobb mint valaha, és csak heti 3x 40 percet sportoltam:D
én zabpelyet imádom grapefruittal. a gyümit teljesen megtisztitom,még a belső "hártyátol" is, mert ekkor kicsöpög közbe a leve és átnedvesiti a zabpelyhet.
a zabkorpát pedig joghurtba szoktam.
barnarizst pedig mihez,mint a fehér rizst, kivéve a tejberizst, mert a barnarizs nemtudja annyira felszivni a tejet és nem puhul meg
barnarizs élettani hatásai:
hasmenés ellen, magas láz esetén
jótékony hatást gyakorol az egész bálcsatornára, nyugtatja és tisztítja
bőrbetegségeknél, hajhullás esetén érdemes fogyasztani.
jótékonyan hat a vérzsír és vérkoleszterin szintre
segíti a veseműködést, gátolja a vesekőképződést
méregtelenít, segíti a salakanyagokat eltávolítani a szervezetből (erre van is egy barnarizs diéta kifejezetten )
az idegrendszerre nyugtató hatást gyakorol
Értékes B vitaminok vannak héjrétegében. Ezenkívül tartalmaz fehérjét, rostot, cinket, folsavat, E- és B vitamint, kalciumot.
A barnarizs kalóriatartalma speciel magasabb a fehérrizsnél, tehát ez marhaság.
Amiért ezek jobbak, az az, hogy tele vannak rosttal és egészségesebb össszetett szénhidrátforrások, mint a finomított változatok.
Amúgy meg pont annyira el lehet hízni tőlük, mint bármi mástól...
További ajánlott fórumok:
- Zabpehely és zabkorpa. Mi a különbség a kettő között, főleg a kalóriaértékben és hatásukban?
- Zabkása, zabpehely jó fogyi idején?
- Rizspehely, zabpehely babáknak?
- Miért "félnek" sokan a barnarizstől? Miért látják/látjátok benne a hízlaló szörnyet?
- A zabkorpától és a zabpehelytől, kinek volt erős bélmozgása?Vagy csak nekem van ilyen! És mivel szüntethetném meg?
- A Dukan 'dietisták' miért mondják, hogy csak zabkorpát lehet enni, mikor a hivatalosban zabpehely szerepel?