Szavatossági idő vagy gyártási idő? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
Dzsemfixszel készített lekvárt meddig lehet elfogyasztani? A Dzsemfix szav. idejéig vagy még utána is ? Mert a szav. idő a felhasználhatósági időre vonatkozik?
Amikor lejár a szavatosság, a fekete festett-nyomatott dátumot letörlik.
Ugyanez volt nálunk a Pepsi Colával. Gyanúsan le volt árazva, kerestem a lejárati időt, de a leárazottakról letörölték. A többin pedig ott volt a nyakán.
Erről ennyit.
Szia!!
Aham, szívesen várom/elfoagdom ha tuti bevált recid van:)
Nem dobtam ki, elvittem mamámhoz, majd a vendégek megisszák. Az ajándék italt nem szokás fikázni:D
Legyen szép napotok!!
Neeeeeeeeem köszike:)
Pálesz nálam nem pálya:)
Csak azt nem tudom, mit csináljak a maradék likőrrel? Nekem nem kell, de kiönteni sajnálom:(
Sziasztok!
Hát nem is iszok belőle többet, eddig is csak egy kupica fogyott el belőle. De ne tudjátok meg,nem vagyok egy nagy piás, néha iszom /innék valami finom likőrt, de akkor is ez a vége:(
Én még ilyen lassan, nyögvenyelősen nem ittam likőrt...
Hát, ma már nem nézem meg, de holnap istenuccse megvizslatom...
Köszi csajok az infókat:)
Szép álmokat!!
L3181227= a lot szám, a cég belső azonosításra használja.
Üveg nyakán, címke oldalán(belenyomatva,vagy esetleg kicsit bevágva, vagy ott egy kicsi fekete pont van stb.), kupakon az oldalán ... valami ilyen helyen keressed.
Egyébként a tojáslikőrnek, ha felbontjuk, 2-3 hónap a szavatossági ideje, hűvös helyen tartva... hivatalosan... az összetevők miatt ...
Azért az alkoholnak, (tojáslikőrről van szó) amiben elvileg van valami tojás származék... is van szavatossági ideje. Mint a sörnek is...
Nem találtam mást, pedig átnéztem párszor, de asszem vissza is viszem holnap, mert én még ilyen sz@rt életemben nem ittam...
További ajánlott fórumok:
- Figyelembe szoktátok venni a dolgok szavatossági idejét?
- Hajfesték szavatossága
- Van itthon majdnem 20 dkg tejföl, aminek ma lejár a szavatossága. Mit kezdjek vele?
- Lejárt szavatosságú termékek
- Konzerv szavatossági idő 1 éve lejárt. Kidobjam, vagy felhasználhatom?
- Lejárt szavatosságú mákot kidobnátok, vagy ehető még?