Lejárt szavatosságú termékek (beszélgetés)
Eddigi tapasztalataim szerint,ha az alja barnás,akkor már kissé savanykás a szaga is.
Éppen ezért nem veszem meg.
Sajnos gyakran találkoztam már silányul átcímkézett árúval.
Például a darált húst pedig tüzetesen átvizsgálom,
megnézem az alját.Ha barnul,akkor nem friss-hiába van rajta még 5-6 nap.
Általában itthon szoktam darálni.
Egy bizonyos helyről szoktam beszerezni a húsárút-eddig még nem csalódtam.
Vannak hipermarketek,ahol soha nem veszek húst,csak tartós élelmiszert.
Vannak kereskedelmi vállalkozások akik EU országokban több száz tonna lejárt szavatosságú élelmiszert hulladékmegsemmisítés címén folyamatosan felvásárolnak!!!!!!!!A lejárt szavatosság dátumát nitrohigítós ruhával letörlik,és új szavatossági dátumot pecsételnek rá!!!!!! Ezért MINDEN élelmiszert a kicsomagolás után ajánlatos ellenőrizni hogy nem-e ROMLOTT!!!!!
Büntetni nem tudják őket, csak akkor ha tettenérik az átdátumozást ami szinte lehetetlen!!!
Én volt, hogy vacsorára vettem még 1 évig jó melegszendvicskrémet, és amikor felbontottam hát az a szag!De már nem tudtam visszavinni, mert este volt és bezárt, másnapig meg nem akartam tárolni.
Volt olyan a cbélában, hogy megvettem a húst és ki tudja, mióta volt a vas vagy milyen pulton kirakva, mert a fele megszáradva, fémszaga volt és tök kemény egy része.
De nem egyszer láttam, hogy a sp.ros darált húst reklamálva vitték vissza, hogy már megint nem jó, pedig jó szavatossági ideje van, előző este vette a fickó, erre ráfogták, hogy 2 hete is visszahozta, tehát ő csinál valamit.Végül nagy balhé árán visszaadták a pénzét.de amit szerencsétlen ott kapott, hogy hanyadik már kedves uram, hogy visszajön, és hogy biztos kibontotta, majd reggel visszahozta, meg rossz a hűtő, meg ilyenek.Persze, amúgy 500 ft miatt megy raplizni másodszor.Az embernek tényleg nincs arca pár száz ft-os terméket visszavinni, de ha nem tesszük meg, akkor többször pár száz az már sok ezer!de pofátlanság, amit sok helyen csinálnak, és még elkérik érte a sok pénzt is!
Nálunk a boltban mind a lejárt mind a lejárat előtti romlott terméket szó nélkül kicserélik és elnézést kérnek....
volt már,ohgy véletlen lejárt terméket vettem. kicserélték... volt,hogy mikor kibontottam a két nap múlva lejárós tejet savanyú volt.. visszavittem kicserélték...
Oda én tuti nem mennék a helyedben DE odabacnám a pultra a tulajnak hogy ezt edd meg te anyám/apám...
Szó nélkül vigyed vissza, ne szégyenlősködj mert csúnyább vége is lehet...
én múltkor kihisztiztem egy rossz bravo zöldalmalé cseréjét. be akarták magyarázni hogy az jó ízű.. pedig olyan volt mint a penészes poshadt almának!(pár nappal előtte vettem olyat és totál más íze volt) és még ők voltak felháborodva hogy mit képzelek hogy ezt visszahozom (Sp.ar volt amúgy) DE visszavették, cserélték.. ennyi! pofátlannak kell lenni drága mert ők még inkább azok!
Ha a minőségén is érzed, hogy "lejárt" azonnal vidd vissza! Sőt a Panasz könyvbe is írhatsz! A Fogyasztóvédelmi Felügyelőségnek is tehetsz panaszt, ha a bolt elutasít!
Ha a minőségen nem érzem én nem viszem vissza. De volt úgy, hogy a tej összement, én bizony visszavittem, blokkot, zacskót, tejet és kicserélték!
óó hogyne.. múltkor vettünk valami pácolt cuccot (nem volt pénz mert 3-400 forint de ott ugye lehűtve nem volt gáz.. otthon már érződött.. hiába a pác...
azt mondjuk szerintem a gyárban szúrták el de hogy nem érezték átvételkor????
Nem kell szaladgálni. Levélben, emailben is lehet bejelentést tenni.
Ez pont egy fontos dolog, erre kellene energiát fordítani.
Mennyire durva!!!! Tejtermékkel!!!!
Mert, ha a sörön látom, h 1-2 napja lejárt, ok, az is gáz, de attól még nem lesz semmi baja az embernek, és örül, h olcsóbban megveheti. Szerintem sokan vagyunk így ezzel! Bár már lassan luxuscikknek számít az is! Igaz, h a sörös példa is az elveim meghazudtolása,.... de hogy hússal, tojással, tejtermékkel???? Az nagyon durva!! Az ilyennek tuti nincs lelkiismerete!
Én egyszer úgy jártam, hogy elindultam margarint venni, 3 kisközértben is jártam, és mind a 3-ban le volt járva :)
Az a baj, hogy még sz.rt is képesek ezek eladni, csakhogy profitáljanak,és akkor még drágább is mint a hiperben.
Szerintem tényleg az a tuti ha mindig megnézi az ember,tudom nem önkiszolgálónál nehéz,de máskor bejelenteném az esetet.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek egy bolt hogyan oldja meg, ha lejárt szavatossági idjű élelmiszer marad a nyakán?
- Lejárt szavatossági idejű gombát meddig lehet elkészíteni?
- Használnál lejárt szavatosságú naptejet?
- A mai nappal lejárt az előrecsomagolt csirkecombom szavatossága, szerintetek megcsinálhatom?
- Konzerv szavatossági idő 1 éve lejárt. Kidobjam, vagy felhasználhatom?
- Lejárt szavatosságú mákot kidobnátok, vagy ehető még?