Szalakális krémes recept


Tésztához:
50 dkg lisz
10 dkg vaj
15 dkg cukor
1 cs.vanilia cukor
fél citrom leve
1 citrom reszelt héja
1 dl tej
1 dkg szalakáli
2 egész tojás
Krémhez:
4 tojás
5 ev.kanál kakao
5 ev.k cukor
5 ev.k liszt
7 dl tej
10 dkg vaj
A Szalakális krémes elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyurjuk és 4 lapba sütjük . A krém: 4 tojássárgáját 5 ev kanál kakaoval 5 ev k.cukorral kikeverjük.Adunk hozzá 5 ev k lisztet simára kavarjuk és 7 dl tejjel felengedjük.Sűrű krémet főzünk belőle. Még melegen belekeverünk 10 dkg vajat végül a tojások felvert habját. A lapoket ezzel töltjük meg.A tetejét olvasztott csokival vonjuk be.Másnap lehet szeletelni.
Kiválo ha nem azonnali fogyasztásra szánjuk másnapra puhul meg de 1 ,2 napig is eltartható.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: leleszi, 2006. dec. 13. 17:33
A szalakális krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.