Hogyan kell sütni a krumplit? (tudásbázis)
Nincs azzal semmi gond! Villával esszük azt is, azzal a bizonyos gyerekkori 10 ágúval. :))
Ez sem rosszabb, mint amikor étteremben láttam fehér inges, nyakkendős urakat késsel-villával ették a görögdinnyét. Nekem igen-igen röhöghetnékem támadt.
Nem ügyesség kérdése; szerintem a körömpörit nem lehet „kulturáltan” fogyasztani. 😊 Nem kell szégyellni a „malackodást”! Vidáman ültünk egy asztalnál: mindenki a saját, választott ételével volt elfoglalva, senki nem törődött azzal, hogy a másik éppen olyat eszik, ami az ő torkán nem menne le. Nem tetszett a bablevesben a köröm? (Csülök helyett spórolásból azt raktak bele.) Örültek, hogy van egy „őrült” kolléga, akinek a tányérjába át lehet rakni. 😋 Én meg örültem, hogy annyian nem szeretik.
Te biztos ügyes vagy, körömpörit sosem ennék máshol.
Ragad,maszatol ,de igen isteni😋
Nekem is volt egy kollégám, aki a túróstésztát csemegeuborkával ette. Brrrr. De szívesen ültem vele egy asztalhoz az étkezdében, mert a körömpörköltet mindig nekem adta más kollégákkal együtt, mivel velem ellentétben nem szerették a cupákokat. Mókás volt, amikor visszavittem a tálcát: akkora volt rajta a csontkupac, mintha egy egész dinoszauruszt ettem volna meg. Még most, sok év után is röhögnöm kell. 🤣
Na ugye. Valaki a májkrémes kenyeret szereti kólával. :)
Jól is van ha úgy szereted ,,csak nem tudom elképzelni:))Bár igaz én sem tudom megmagyarázni miért kell a friss kényér csücsökhöz kóla,,de valami isteni:))
Isteni lehet! Én bizonyos ételeket szeretek. Ananászos pizza, vagy ananaszos csirkemell, sült baconnel, rizzsel. Hu holnap csinálok is. 🙂
Huhhh! Nem vagyok cukorfóbiás, amibe kell, beleteszem, jöhet a süti is. De ez a kombináció...😁🤣
Tényleg, az is furcsa számomra is, csakis sósan szeretem.
Azt valahogy eltudom képzelni ,,héten volt túrós tészta gondoltam az utolsó falatnál kipróbálom,,aztán nem vitt rá a lélek hogy épp azt rontsam el ha nem ízlik:))
Én úgy eszem a túrós tésztát. 🥰
Tejföl, szalonna, porcukor.
Amerikában a pirított baconre juharszirupot csorgatnak.
Vagy a cukros szalonás túrós tészta:)
Volt egy kolléganőm a túrós tésztát csemege uborkával ette.
Milyen igaz! Én a sós változatot szeretem, mint pl. a krumplis lángost is, míg a nővérem viszont a lángost lekvárral megkenve ette. :)
Már nem tudom, mikor volt tv-ben a Juli suli. Ilyesmi pirkantott krumplifélék szebben sülnek a héjában főtt krumpliból, sőt legjobb, ha ez előző napos. Állásban úgy változik a szerkezete, hogy jobban bírja a forró zsiradékot.
Ennél már csak a fokhagymás mákos tészta az elvetemültebb. :D
Só ,bors, cukor, az elvetemültek módján:DD
Mi csak borssal.
Mákos tészta kivétel, minden tésztaétel inkább sós.
Kolléganőm, borssal és cukorral.
Így van. Igazán nem kell messzire menni, elég pl. a káposztás tésztáig. Van, aki rengeteg cukorral szereti (mint mi is), van aki jó sok borssal.
Én sütőben sütöm.
Megpucolom, összevágom a krumplit. Tepsibe sütőpapír, rá a nyers krumpli, pici só és minimális olaj (épp csak megspriccelem) 220 fokos sütőben kb. 50 perc alatt kész.
Kicsit tovább tart, de nem szívja meg magát olajjal és a konyhában sincs tőle olajszag.
Amennyiben héjában szeretnéd sütni a sütőben, úgy nem kell hozzá zsír vagy olaj.
Erről az jutott eszembe, hogy nem régen a boltban megkért valaki, hogy olvassak el neki valamit...
Aztán nagyokat nevettünk együtt, mert szemüveg nélkül én is vak vagyok, így sajnos max. jókedvre tudtam deríteni, de felolvasni nem:DDDDD
Na ezért mondtam a pandémia alatt, hogy nem felesleges, hogy Cili minden nap elmondja a kézmosást. Sok embernek fogalma sincs arról, hogy mikor kell kezet mosni. A hogyant már nem is mondom...
Nem volt helyén a kontaktlencséje::))
Már biztos meg is ettétek, de igen lehet, Én jobban szeretem zsírban sütve.
Kolléganőméknek volt sütödéjük a Balatonnál és ő mondta, hogy előfőzték,konyharuhára terítették,amikor jött a vendég forróolajban gyorsan átsütötték, ettől lett belül puha, kívül roppanós. Ezt zsírral is ugyanígy sütöm. Mivel előfőtt, nem kell lefedni sem, bár nyersen sem szoktam lefedni, forró zsiradékba teszem, ha nyers, aztán lentebb veszem a hőfokot, majd a végén újra magasabb hőfokra teszem és ua. belül puha, kívül roppanós.
De ezt(IS), mint minden mást, többféleképpen készítjük,ízlésünk szerint.
Pont tegnap gondolkodtam, hogy hány lexikont dobtam ki, mert ugye minek? És mi lenne, ha egyszer megszüntetnék a netet, mint információ lehetőséget?
Igazából, amennyire könnyíti az életünket, sokaknál meg megszűnik a logikus gondolkodás.
Ha idős valaki, érthető. De ne mondd, hogy olvasni meg gombot megnyomni bonyolult.
Nem mindenki tudja megszokni és használni a kütyüket. Sokfélék vagyunk.
Fogalmam sincs. Egyre több ilyen ember van. Butulnak az emberek?
További ajánlott fórumok: