Hogy kell elkészíteni a paprikás krumplit? (tudásbázis)
Természetesen ne hagyjuk ki a jó kis galusokat.
Köszönöm a segítséget már nemsokára kész lesz :D
na ezt kipróbálom, én eddig csak a lencselevesbe tettem :D az isteni tőle :)
paradicsom levest én pl csak a sültet eszem meg mióta ettem :D
A hús féléket ki is lehet hagyni,úgy is nagyon finom,anyukám azt árva gulyásnak nevezi:-)
Egy fej vörös hagyma apróra vágva,üvegesre piritva pici olaj vagy zsír,aztán a kolbi,vagy ki mit szeret,de nyáron teszek bele paprikát csíkozva ,egy paradicsomot is,aztán a krumpli,előtte piros paprikával meghintem aztán felöntöm vízzel de nem sokkal,a babér levél is jót tesz neki na meg a fokhagyma,és apukámnak van egy titka,egy kis mustárt is tesz bele,el lestem,mindig teszek bele egy kis mustárt nagyon jó pikáns ízt ad,nem érződik ki csak olyan finom lesz.
Pásztortarhonya féle inkább akkor :)
Ettem már lecsót és paradicsom levest is tarhonyával :D
Jah, a krumplit úgy kell kiszámolni, hogy mennyit használj, egy embernek kisebb krumpliból 3, nagyobb 2 szem.
Ez mindenre használható.
Szegeden meg nem nokedlivel,hanem tarhonyával turbózzák fel.Én azt nem szeretem:(((
a legjobb, hogy bármikor főztem elfogyott :D
én meg utálom :D meg se kóstolom :D
Füstölt szalonnával indítasz, amit nagyobb kockára kell vágni, majd amikor szépen ksült a zsírja, de nem szabad égni, akkor rádobod a nagyobb kockára vágott szalonnát és a karikára vágott kolbászt.
Együtt sütöd egy kicsit, majd amikor már jó, lehúzod és akkor szórsz bele paprikát, borsot, fokhagymát, a krumplit, alaposan összekavarod, kicsit visszarakod így a tűzre, hogy a krumpli kapjon egy kis ízt, utána öntöd fel vízzel, de nem kell ellepje, mert enged magából is a krumpli vizet.
Ha van otthon paprika, paradicsom, akkor tehetsz belőle szintén egy kicsit. Finomabb lesz az íze.
Mi szeretjük hosszabb lére engedve is, de ilyenkor szaggatunk bele kicsi apró nokedlit is :)
A krumplit kétféle módon rakhatod bele, kockára vágva, simán paprikás krumplinak, vagy serpenyősnek, amikor hosszúkásra vágod.
Remélem elég érthető volt, jó étvágyat és sok sikert.:)
Az még nem akkora szentségtörés! ;)
:D én tettem már bele oregánót is , csináltam olaszosan is :) úgy is jó volt :D
Ahány ház, annyi szokás. :) Pl. anyòsom el sem tudja képzelni tasakos gulyásleves és párizsi nélkül a "jò" paprikás krumplit...brrrrrrr....:)
Egy fej voroshagymat megfonnyasztunk, pirospaprika ra, vizzel felonteni, krumpli bele. 1-2 db baberlevel, csipetnyi komenymag, ha van, egy paradicsom. Sozzuk izles szerint. Fustolt kolbaszt (tarjat, virslit, husos szalonnat)karikara vagva bele. Aki szereti, eros- vagy csipospaprikat is fozhet bele, vagy karikazva egyutt fozve. Lehet karikara szelt fott tojassal gazdagitani, szaftositani, de tojast is szoktak a tetejere utni, ami fedo alatt a gozben fo meg a tetejen. De lehet nokedlival is turbozni. Mikor-mivel.
kockára vágom :D plusz majoranna :D
minden egyéb majdnem... nálam szalonnával indul :)
Én így készítem: a felkarikázott kolbászt megpirítom, kiveszem a zsiradékból. Összevágom a hagymát kicsire, a zsiradékba dobom, megsózom, kevergetem. Fűszerezem még borssal, kevés köménymaggal. Ha üveges és kb. puha, akkor lehúzom a tűzről, megpaprikázom, jól elkeverem, vissza a tűzre. Jöhet bele a megtisztított, felkockázott krumpli, azt is jól elkeverem, picit pirítom. Felöntöm annyi vízzel, hogy épp ellepje, fedő rá és főhet. Időnként rálesek, ha már majdnem jó, akkor vissza a kolbi, kevergetni kezdem, mert mi sűrű szafttal szeretjük és a krumpliról így leváló darabkákkal jó krémes lesz :)
nálam játszik szalonna, kolbász, és fűszernek majoranna :D
Szia!Apròra vágott hagymát zsiradékon megdinszteled, majd rádobod a karikákra vágott kolbászt, kb. egy percig sütöd, majd rádobsz egy evőkanál pirospaprikát,de vedd le a tűzről, mert a paprika keserű lesz, ha megég az olajon!Belepakolod a hosszában 4-be vágott krumplit a fazékba, és felöntöd annyi vìzzel, hogy ellepje.Sòval, borssal ìzesìted. :)
Na végre már köszönöm !!! Hát miért nem igy egyszerűen magyarázzák el a neten is.. :)
Hagyma összevág, zsírra rádob, üvegesre pirít, félrehúz, rá pirospaprika, tűzre vissza, kockára vágott krumpli ráönt, összekever, felönt vízzel, hogy ellepje, só, bors, virsli,főz krumplipuhulásig.
szia! fogsz egy hagymát, amit apróra felkockázol. ezután kevés olajra ráteszed ( én szoktam utána vizet is önteni rá, és mire a víz lassú tűzön elpárolog - megdinsztelődik a hagyma). ezután leveszed a tűzről, és paprikával megszórod ( egyébként ez minden pörkölt alapja). utána visszateszed a tűzre, rádobod a megpucolt, kockára vágott krumplit, megsózod, felengeded vízzel, és megfőzöd.
Tehát még ma este megcsinálnám vagy max holnap de az interneten mindenféle bonyorult össze visszaság van de nincs egy egyszerű , használható elkészítési mód. nem akarom semmilyen gombával meg afrikai nádi poszáta tollával ízesiteni csak éhes vagyok és meg akarom csinálni :D a legegyszerűbben emberi nyelven hogy kel csinálni menetét ? :)
További ajánlott fórumok: